2024. április 24., szerda

UJ HONLAP BANNER 250 100

montenegro-hir-kicsiSzijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár és Branimir Gvozdenovic montenegrói fenntartható fejlődési és turisztikai miniszter október 31-én Budapesten tárgyalt. A politikusok megbeszélésén a két ország közötti energetikai, környezetvédelmi, közlekedésügyi és turisztikai együttműködésről volt szó – közölte Varga Éva, az államtitkár sajtófőnöke.

November végén Podgoricában magyar–montenegrói építőipari és infrastrukturális találkozót szerveznek a montenegrói infrastrukturális fejlesztésekbe való magyar vállalati bekapcsolódás érdekében.

Az államtitkár és a miniszter arról is tárgyalt, hogy bevonják a Magyar Vízipari Klaszter cégeit montenegrói vízügyi beruházásokba, valamint arról, hogy jövő nyáron újraindul a közvetlen vasúti forgalom Budapest és a montenegrói tengerpart között.

A tájékoztatás szerint a felek egyeztettek az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. részvételéről a montenegrói villamosenergia-rendszer modernizálásában és bővítésében, valamint bevonásáról az elektromos távvezetékek építésébe. Megállapodtak továbbá abban, hogy a Budapest–Belgrád–Bar vasútvonal felújításával kapcsolatban közösen folytatják a tárgyalásokat a kínai fejlesztési források bevonása érdekében.

Forrás: MTI

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240