2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

infravörös fűtőfóliaVadonatúj technológia jelent meg a piacon: az infra-fűtőfólia, mely gyors beépíthetőségével, számos egészségvédő tulajdonságával a legmodernebb fűtési módszerek közé sorolható.

Fűtési rendszerünk megválasztásakor legtöbben alaposan tájékozódunk, ismerősöktől, tervezők véleményét kikérve vagy egyedül keresgélve. Megéri alaposan informálódni, mielőtt több százezres vagy akár milliós nagyságrendű beruházásunkról később kiderül, hogy teljesen gazdaságtalan, és nem nyújtja az elvárt hatást, ráadásul még a folyamatos szervizeléssel is foglalkozni kell.

Egy kedvező megoldás

Még ma is általános vélekedés, hogy az árammal történő fűtés számít a legdrágábbnak. Néhány éve ez talán igaz is volt, azonban a mai legmodernebb infrafűtési technológiáknak köszönhetően az árammal való fűtés ára kedvezőbb, mint a gázzal történő fűtésé. A földgáz gyorsan fogyó energiaforrásnak számít. Annál drágább valami, minél kevesebb van belőle.

Évek óta tapasztaljuk a növekvő gázárakat. Ilyenkor fájó szívvel, de kifizetjük a több tízezres gázszámlát, mert fűteni muszáj. Azonban nem mindegy, hogy milyen áron! Miért fizetnénk sokat, ha megoldhatnánk a fűtést jóval olcsóbban? A HeatFlow infrafólia használata gazdaságos fűtési megoldást jelenthet.

Hogyan működik?

Az infrafűtési rendszerek olyan infravörös sugarakat bocsátanak ki, melyek a testeket melegítik. A hagyományos fűtési rendszer beszerelése több napot is igénybe vehet. Radiátorokat, csöveket be kell szerelni, vizet vezetni a rendszerbe stb. Az infrafűtés akár egy nap alatt is beszerelhető. A gázalapú rendszerek 1kW áramból mindössze 300 W-nyi energiát adnak át.

Az infrafűtés ezzel ellentétben a befektetett energia 99 százalékát alakítja át sugárzássá, ezzel nagyobb a hatékonysága. Más fűtési rendszereknél a szállópor káros hatásai hátrányként jelennek meg. Az infrafűtésnél ez a probléma nem jelentkezik, hiszen az infrasugarak kibocsátásakor nem történik légmozgás, így asztmával vagy más légúti betegséggel élőknek kifejezetten ajánlott a használata. Ha tehát egészséges, korszerű, kis helyet foglaló, szervizmentes és nem utolsósorban gazdaságos fűtési megoldást szeretnének, akkor érdemes a HeatFlow infrafűtést kipróbálni. Nem fog csalódást okozni.

Néhány példa

A több mint 500 sikeres projekt közül egy bécsi és egy budapesti példát mutatunk be. A Bécsben található épület földszinti részén panziót alakítottak ki, ennek helyiségeibe került az infrafűtési rendszer. A megrendelő célja egy korszerű, energiatakarékos, egészséges és gyors felfűtésű rendszer kialakítása volt. Az ingatlan alapterülete 160 négyzetméter, melybe a beépített Heatflow fólia mennyisége 110 négyzetméter volt.

Képek a rendszerről:

Budapest központjában, a Teréz körúton egy 700 négyzetméteres alagsori üzletközpontban a gázzal való fűtés nem volt megoldható, ezért választották a HeatFlow fóliát. Első lépésben 5 üzlethelység fűtése valósult meg 50 négyzetméteren, s a beruházást folytatni kívánják.

www.heat-flow.hu

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Médiatámogatók

proidea logo-web

 buildcomm-logo-web