2024. április 25., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

TOPoo94W-kicsiA ház vagy lakás bejárati ajtaja az első „akadály", amelybe a betörő ütközik, ha bűncselekményt tervez, ezért nem mindegy, hogy milyen ajtóval, zárral találja szemben magát.

A Hörmann Doszpot Péterrel – egykori rendőrségi főnyomozóval – közösen hívja fel a figyelmet a biztonság emberi és technikai oldalára.

 A statisztikák szerint a vagyon elleni bűncselekmények száma egyre emelkedik az országban, így jogosan félthetjük értékeinket. Azért, hogy a betöréseket és bűncselekményeket megelőzzük, nem elég csak egy jó riasztórendszer beszereltetése, hanem ügyelnünk kell a biztonság számos más tényezőjére is.

A ház bejárati ajtaja ezért legyen különleges – és ne csak esztétikai, hanem biztonsági szempontból is! Illeszkedjen a ház stílusához, dicsérje a tulajdonos jó ízlését, de feleljen meg a legmagasabb fokú biztonsági követelményeknek is! Ma már az is fontos szempont a vásárlásnál, hogy jó hőszigetelési értékeivel az energiamegtakarítást is segítse, így – hosszú távon – pénzt takarítson meg számunkra.

A biztonsági rendszerek önmagukban nem biztos, hogy elegendőek az illetéktelen személyek távoltartásához, ezért érdemes ezeket a rendszereket, például távfelügyeleti szolgáltatással is ellátni. Sok családi háznál a főbejárat mellett egy hátsó bejáraton is megközelíthető a lakás, nem elegendő tehát csak a bejárati ajtó betörésbiztosságáról gondoskodni, a hátsó bejárat minőségére is figyeljünk. Ezen kívül érdemes olyan bejárati ajtót választani, amely nagyobb biztonságot nyújtó, több pontos reteszelésű. Ám nemcsak a védelmi rendszerek hatékonyságán, hanem az emberi figyelmességen is múlik a betörésbiztos otthon megteremtése. Hiába minőségi és biztonságos egy termék, ha nem fordítunk kellő figyelmet környezetünkre, és nem vesszük észre az apró – ránk, és értékeinkre – leselkedő veszélyeket" – mondta el a szakember.

Thermopro-kicsiBejárati ajtóink esetében, a kiváló minőségű és teljes mértékben alaktartó alumínium alapanyag nem korhad, és nem kell lefesteni. Így cégünk bejárati ajtói évek múlva is olyanok, mintha újak lennének. A Hörmann ThermoPro acél ajtókhoz mindezek mellett alapkivitelként jár a magasabb biztonságot nyújtó több pontos reteszelés is. Kiváló hőszigetelésüknek köszönhetően, ezen kívül energiát takarítanak meg. Egy ilyen ajtó esztétikus névjegykártyája és biztonságot jelentő védőpajzsa lehet az otthonnak" – tette hozzá Szujó László, a Hörmann Hungária ügyvezetője.

A Hörmann termékei MABISZ által is bevizsgáltak, így a bejárati ajtók, illetve garázskapuk nemcsak biztonságosak, de magas minőségűek is, ezért garantáltan megnehezítik az illetéktelen behatolók dolgát.

Doszpot Péter tanácsai a biztonságos otthon megteremtéséhez

  1. Érdemes bonyolultabb zárat, reteszelést is magában foglaló ajtót választani, és ezt más védelmi rendszerekkel kombinálni! Ugyanis felmérések és tapasztalatok alapján kiderült, hogy a legtöbb betörő 5 perc próbálkozás után feladja, és továbbáll!
  2. A bejárati ajtó lehetőleg erős (fém vagy kemény, tömör fa) anyagból készüljön, több ponton vagy több zárral záródjon.
  3. Ma már a legtöbb nyílászárót elektronikus védelemmel is fel lehet szerelni: vannak elemmel működő, egyszerű nyitásérzékelő berendezések, és olyan termék is, amely a nyitás alkalmával éles hangot ad ki.
  4. A ház/lakás bejáratait érdemes megvilágítani mozgásérzékelő lámpával. Ha lehetőségünk van, biztonsági kamerát is szereljünk fel az udvarban.
  5. Soha ne hagyjuk a bejárati ajtó kulcsát egy külső, udvari rejtekhelyen (pl. lábtörlő alatt, ablakpárkányon, a virágládában)! A besurranók ezeket a helyeket nézik át először.

www.hormann.hu

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Médiatámogatók

proidea logo-web

 buildcomm-logo-web