2024. április 16., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

Létszámfejlesztésbe kezd az olcsvaapáti székhellyel működő Zemplénkő Kelet- Magyarországi Fővállalkozó és Bányászati Kft., mely sikeresen pályázott három település csapadékvíz-hálózatának kialakítására is. A társaság ősztől jövő tavaszig csaknem megduplázza foglalkoztatottainak számát, a jelenlegi ötven alkalmazottjával szemben közel száz embernek ad majd munkát, miután közbeszerzési pályázatokon jelentős építőipari megrendeléseket nyert el.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kemecsén 250, míg Berkeszen 220 millió forintért épít vízelvezető-rendszert. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ricsén szintén a cég lesz a kivitelezője a jövőre épülő csapadékvíz-elvezető hálózatnak.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épülő, a Hajdú-Bihar megyei Bocskai-kert szervizútjait is a Zemplénkő Kft. építheti majd, mintegy 500 millió forint értékben. A vállalat Újfehértón 1,3 milliárd forint értékű szennyvízberuházási munkálatokat végez, és hamarosan Tiszadobon is megkezdi a községi csatornahálózat, valamint egy 350 köbméter napi kapacitású tisztítótelep építését. A tiszadobi munka értéke mintegy 1,6 milliárd forint lesz. A Zemplénkő Kft. a Záhony melletti Komorón is részt vesz egy szennyvíz-beruházás elkészítésében, ott 230 millió forintért épít korszerű tisztítótelepet.

A társaság folyamatosan veszi fel az új dolgozókat, s építőipari szakemberek jelentkezését várják a térségből. Toldi Miklós ügyvezető szerint nem könnyű a létszámbővítés, hiszen egyre kevesebb a jól képzett szakember a régióban, miután szerinte baj van az utánpótlással. A pályaválasztásnál kevés fiatal dönt az építőipari szakmák valamelyike mellett, így egyre nehezebb megfelelő munkaerőt találniuk a cégeknek.

A Zemplénkő Kft. tavaly közel 2,3 milliárd forint árbevételt ért el. Nyeresége közel 40 millió forint volt. Az idén 2,5 milliárd forint körüli árbevételre számít a cég, nyereségterve pedig mintegy 80 millió forint. A társaság a Borsod megyei Sárospatakon kőbányát is működtet, ott most tizennégyen dolgoznak és évi 180 ezer tonna követ bányásznak. A bánya éves
árbevétele meghaladja a 300 millió forintot. A követ útépítő cégeknek értékesítik.

Forrás: MTI

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240