2024. április 18., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

2013. augusztus 29-én megjelent a Magyar Közlöny 2013. évi 142. számában az egységes elektronikus közműnyilvántartásról (e-közmű) szóló 324/2013 (VIII.29) kormányrendelet, ami megteremti a lehetőségét az e-közmű I. ütemeként megvalósuló „tájékoztató rendszer" kialakításának. A jogszabály 2013. november 1-jén lép hatályba.

Az egységes elektronikus közműnyilvántartás (e-közmű) tájékoztató rendszerének célja: egy új szemléletű, egységes szabályozáson alapuló információszolgáltatási rendszer kialakítása a közművezetékek és nyomvonal jellegű építmények – a terület- és településrendezéshez, -fejlesztéshez, -üzemeltetéshez, az építészeti-műszaki tervezési tevékenységhez, valamint az építési beruházások és építőipari kivitelezési tevékenységek megvalósításához szükséges – közérdekből nyilvános adatainak egységes, elektronikus kezelése, azok megosztása, hozzáférés biztosítása a felhasználók számára.

Az e-közmű rendszerből például helyrajzi szám alapján egy adott földrészlet közművezetékkel való ellátottságára és azok elhelyezkedésére, a közművezeték tulajdonosára, üzemeltetőjére és szolgáltatói engedélyesére, továbbá azok elérhetőségére vonatkozó információk lesznek elérhetők.

A tájékoztató rendszer 2014. január 1-jétől kezdi meg működését, használata mindenki számára ingyenes. Használatához ügyfélkapus regisztráció lesz szükséges.

 

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240