2024. május 30., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

A Belügyminisztérium Építésügyi Főosztályának vezetőjétől, Magyar Máriától helyreigazítási kérelmet kaptuk, melyben a Magyar Építéstechnika 9–10. számában dr. Hajtó Ödön, Asztalos István, Budavári Zoltán véleményével kapcsolatban tett észrevételeket.

Bár a helyreigazítási kérelem később érkezett, mint a jogszabály által erre megadott időtartam, amikor a lap köteles lenne azt megjelentetni, úgy vélem, hogy a szakma hiteles tájékoztatása érdekében, főosztályvezető asszony kérésének eleget teszünk.

A három szerző 275/2013. (VII. 16.) Korm. rendelettel kapcsolatos véleményét nem vontam és nem is vonhattam kétségbe, miután szakmai felkészültségüket és hitelességüket eddigi pályájuk is igazolta. Úgy gondolom, hogy a vélemény szabad. Ahhoz, hogy a helyreigazítás a kívánt hatást elérje, és egyértelmű legyen a szakemberek számára, a helyreigazítás indokát, illetve kérelmét teljes terjedelmében az alábbiakban közöljük. Egyúttal tájékoztatom olvasóinkat, hogy a szerzőknek a válaszadásra, amennyiben igénylik, lehetőséget adok.

Máté Klára
főszerkesztő

 

Helyreigazítás

"A Magyar Építéstechnika folyóirat 2013. évi 9-10 szám nyomtatott verziójának 56-59. oldalain, illetve a Magyar Építéstechnika weboldalán az alábbi cikkek szakmai tévedéseket és vitatható állításokat tartalmazva jelentek meg:

  • Budavári Zoltán: "Új rendelet az építési termékek beépítéséről és betervezéséről"
  • Asztalos István: "Hozzászólás Budavári Zoltán előadásához: "Az építési termékek jogszabályváltozása"
  • Dr. Hajtó Ödön - Asztalos István: "Kormányrendelet az építési termékekről"

A szakami tévedések súlya és félrevezető jellege alkalmas arra, hogy a szakmai közönséget és a lakosságot a cikkekben hivatkozott jogszabályok helyes alkalmazása tekintetében a jogkövetésben hátrányosan beflyásolja.

A fentiek alapján a cikk olvasóit felkérjük arra, hogy a publikációkat fenntartással kezeljék és hiteles jogértelmezés tekintetében kizárólag a jogalkotó vagy a bíróságok joggyakorlatát kövessék.

 

Belügyminisztérium
Építési főosztály"

A levél teljes terjedelmben itt olvasható.

 

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240