2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Folytatódik az M60-as autópálya építése

Barcs irányába folytatódik az M60-as autópálya építése: az újabb, 1,8 kilométeres szakasz még idén elkészül. Pécs alpolgármestere, Csizi Péter hangsúlyozta: a mintegy 3,3 milliárd forintos beruházás célja, hogy csökkentse Pécs kertvárosi részén az M6/M60-as sztráda 2010-es átadása óta megnövekedett járműforgalmat.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a 85 százalékban európai uniós forrásból megvalósuló projekt részeként az 58. számú főútnál véget érő gyorsforgalmi utat összekötik a Kökényi úttal, ahol körforgalmi csomópontot is kialakítanak. Hozzátette: az új szakasz egy kilométer hosszan kétszer két, 800 méteren kétszer egy sávos lesz, előbbin 130, utóbbin 110 kilométer lesz az óránkénti megengedett legnagyobb sebesség. Loppert Dániel kitért rá, hogy a kivitelező EuroAszfalt Kft. és Soltút Kft. alkotta konzorcium februárban megkezdi az előkészítő munkálatoka.

Új főút építését tervezik Encs és Tiszanagyfalu között

A világörökség részeként jegyzett tokaji borvidék, valamint Tokaj város közlekedésének tehermentesítésére új főút építését tervezik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Encs és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszanagyfalu között - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a megvalósíthatósági tanulmányt készítő budapesti Via Futura Mérnöki Tanácsadó és Szolgáltató Kft. munkatársa. Tegzes Gábor elmondta: a kétszer egysávos utat 90 kilométeres óránkénti sebességnek megfelelő paraméterekkel tervezik.

A főút Encsnél a tervezett M30-as gyorsforgalmi úttól vagy a 3-as főúttól indul majd, délről elkerüli Tokaj városát és egy új Tisza-hídon át Tiszanagyfalu határában csatlakozik a Nyíregyháza-Bodrogkeresztúr közötti 38-as számú főúthoz. A tervező kiemelte: az új út tehermentesíti a tokaji borvidékhez tartozó települések, köztük Tokaj városának átmenő járműforgalmát.

 

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240