2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Ötletpályázatot írt ki a beruházó Millenáris Széllkapu Nonprofit Kft. a volt Ipari Minisztérium budapesti, Margit körúti egykori épületének helyén létesítendő közpark funkcióira. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Által alapított társaság ügyvezetője, Halmai Zoltán közölte: az 1960-as évek végén átadott épület ma már nem felel meg egy modern iroda céljainak. Az épület bontása a tervek szerint a nyár végére befejeződik, és 2015–2016-ra alakítanak ki mélygarázst és közparkot a helyén.

A beruházástól azt várják, hogy a budai hegyek felől érkező szél az akadály megszűnése után képes lesz átszellőztetni a várost, és így jelentősen javul a környék, elsősorban a Margit körút levegőminősége – mondta az ügyvezető.

Hangsúlyozta, hogy a bontás, a vele járó por, zaj és a forgalomkorlátozás átmeneti kellemetlenségeket jelent ugyan, ám a két-két és fél hektár területű közpark jelentősen javítja majd a környéken élők életminőségét. Az ötleteket regisztráció után a szellkapu.hu weboldalra küldhetik el a környéken lakók. Szívesen veszik az építész, tájépítész szakma képviselőinek elképzeléseit is – tette hozzá.

FORRÁS: MTI

 

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240