2024. április 23., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

BAU2013 pl0028-B0-webA BAU 2015 kiállításon 2015. január 19–24. között számtalan kísérőrendezvény várja az érdeklődőket. A fórumokat 3 téma köré csoportosítják: a jövő építészete, építőipar, városfejlesztés.

A tervezési és építési feladatok sajnos egyre bonyolultabbak és egyre nehezebbek. A globalizáció, a digitalizáció, a demográfiai változások, a városiasodás, az apadó források, a tiszta energia, valamint az energia és az erőforrások megőrzése – ezek azok a kihívások, amelyekkel az építőiparnak szembe kell néznie. Sokféleségűk miatt csak úgy lehet őket kezelni, ha minden érintett együttműködik, és új anyagokat és technológiákat alkalmaznak. Hogy fog a jövő épülete kinézni? Hogyan kezelik a tervezők és az építészek ezeket a problémákat? Milyen innovatív termékek, rendszerek és gyártási módszerek állnak rendelkezésre? Ki látja előre ma, hogy a jövő épülete milyen is lesz valójában?

A világ minden részéről érkező szakértők fognak válaszokat adni ezekre a kérdésekre a BAU 2015 kiállításon 2015. január 19-24. között. Az A4-es, C2-es és B0-ás csarnokokban megrendezésre kerülő fórumokon fogják bemutatni munkájukat és projektjeiket, és válaszolnak majd a hallgatóság által feltett kérdésekre. A megvásárolt belépőjeggyel szabadon részt lehet venni ezeken a fórumokon, ezt a szervezők BAU Plus-nak nevezik.

Fórum az A4-es csarnokban– Az építész és az ipar párbeszéde

Az A4-es csarnokban tartott előadások az építész szerepét kutatják most és a jövőben. A 11:00 – 14:00 között tartott előadásokat a BAU az AIT illetve az XIA építészeti magazinokkal, valamint a Német Belsőépítészek Szövetségével (Bund Deutscher Innenarchitekten) együttműködve szervezte. Minden nap építészek és gyártók fognak aktuális témákban érdekes beszélgetéseket folytatni. Bemutatják és megvitatják az új fejlesztéseket és trendeket. A témák a faszerkezetű épületek technikai lehetőségeitől a mobil építészetben alkalmazott elasztikus anyagokig terjednek, szó lesz a meglévő épületek átalakításról, a világításra vonatkozó új szabályokról, hibrid alkalmazásokról és a társadalmi felelősségvállalásról az építészetben.

A fórum témái:

  • 2015. január 19., hétfő: Természetes-faszerkezetű épületek új dimenziókban
  • 2015. január 20., kedd: Szociálisan elkötelezett felhasználók a tervezési folyamatban
  • 2015. január 21., szerda: Ideiglenesen-rugalmas anyagok
  • 2015. január 22., csütörtök: Átalakítás – Régi épületek új felhasználási lehetőségei
  • 2015. január 23., péntek: Megvilágítva - Új világítási koncepciót az építészetben
  • 2015. január 24., szombat: Hybrid - egy 24 órás épület többféle kihasználása

Fórum az A4-es csarnokban– DETAIL kutatás – Építeni a jövőt

BAU2013 pl0031-B0-web6 délután során a „Building the future" elnevezésű fórum keretén belül a DETAIL kutatói nemzetközi kutatási projekteket fognak bemutatni, amelyek során jól ismert előadók nyújtanak betekintést kutatásaikba. Hogyan tudnak a várostervezők és építészek egy olyan keretet létrehozni, amely képes megbirkózni az egyre bővülő városi közösségekkel? Mi történik azokkal a vidéki területekkel, ahonnan folyamatos az emberek elvándorlása a városokba? Hogyan tudunk tovább építkezni, miközben az erőforrások megtakarítása a cél? Hogyan lehet a legjobban visszanyerni a bontások során az anyagokat, és hogyan lehet azokat a legjobban újrahasznosítani? A sorozatgyártás milyen hatást gyakorol az épített környezetre? Mi, mint felhasználók, hogyan befolyásoljuk a jövő építészetét?

A fórum témái:

  • 2015. január 19. hétfő: Fenntarthatóság a városban
  • 2015. január 20., kedd: Túl a globalizáción
  • 2015. január 21., szerda: Tartós építési minőség
  • 2015. január 22., csütörtök: Klimatikus stratégiák
  • 2015. január 23., péntek: Digitális építészeti gyártás
  • 2015. január 24., szombat: Nyílt forráskódú építészet

BAU2013 pl0050-C2-webFórum a C2-es csarnokban – Az építés jövője

Az „Az építés jövője" nevű fórumon ismét jól ismert tervezők, építészek és mérnökök fogják elmondani gondolataikat a jövőbeli épülettervezésről és kivitelezésről, projektpéldákkal illusztrálva.

A fórum témái:

  • 2015. január 19., hétfő: Városi élet 2030-ban: A nyugat-európai és más fejlett gazdaságokban végbemenő demográfiai változások, valamint a tiszta energiára való átállás a városok újradefiniálását igényli.
  • 2015. január 20., kedd: BIM: Az elméleti alapokat pozitív nemzetközi példákkal mutatják be.
  • 2015. január 21., szerda: A toronyházak, mint politikai és ideológiai szimbólumok
  • 2015. január 22., csütörtök: Intelligens városfejlesztés: a mobilitás, a munka, az élet és az otthon integrálása, a klímaváltozás, valamint az apadó energiaforrások – mindezek új városi megoldásokat igényelnek.
  • 2015. január 23., péntek: A következő „Nagy Dobás": Mi lesz az elkövetkező években az igazán nagy dolog az építészetben, a magasépítésben, a világítás, design és anyagok területén?
  • 2015. január 24., szombat: Feltörekvő csillagok a feltörekvő piacokon: Kik a jövő sztárépítészei? Kik fognak 20 év múlva építeni?

Fórum a B0-ás csarnokban – Az elképzeléstől a valóságig

BAU2013 pl0450-webA B0-ás csarnokban elhangzó előadások különböző perspektívákból átfogják a teljes építőipart. Négy intézmény szervezi az előadásokat: A Német Környezetvédelmi, Természetvédelmi, Építésügyi és Nukleáris Biztonsági Szövetségi Minisztérium, a Fraunhofer Építőipari Innovációs Szövetség, a BAKA (Bundesarbeitskreis Altbauerneuerung), valamint az Európai Ajtó- és Nyílászáró-szövetség (E.D.S.F.). A német szövetségi minisztérium több előadást fog tartani a kutatásokról és a támogatási kezdeményezéseikről, valamint a politikai célokról és a jogi keretekről. A Fraunhofer néhány kutatásáról számol majd be konkrét projektpéldákkal illusztrálva. Ennek a fórumnak egy másik fókusza az épületek felújítása és korszerűsítése. A BAKA által szervezett előadásokban arra keresik a választ, hogyan lehet a már meglévő épületeket korszerűsíteni, hogy megfeleljenek a jövő kihívásainak. Az E.D.S.F. ismét a nyílászárókkal kapcsolatban tart majd előadásokat, beszélgetéseket.

A fórum témái:

  • 2015. január 19., hétfő: Fenntarthatóság innovatív építési rendszerekkel
  • 2015. január 20., kedd: Erőforrás-hatékonyság
  • Építőanyagok használata és újrafelhasználása
  • 2015. január 21., szerda: Út a tiszta energiához – gyakorlati útmutató (délelőtt)
  • Ingatlankezelők Napja (délután)
  • 2015. január 22., csütörtök: Fenntarthatóság minőségi és korszerű anyagokkal
  • 2015. január 23., péntek: Biztonság és kényelem kéz a kézben (délelőtt)
  • Egyetemek Napja (délután)
  • 2015. január 24., szombat: Energiahatékony városi kerületek/körzetek

További részletek megtalálhatók a www.bau-muenchen.com honlapon.

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240