2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

BAU2015 pl0017-web2014. október 16-17-én rendezték meg a Müncheni Vásárközpontban a BAU 2015 sajtókampány csúcspontját, a BAU Information Talks-ot, ahol a hangsúly az asztaloknál folytatott beszélgetéseken volt. 5 országból 166 cég jött el erre az eseményre, hogy találkozzon 22 ország 153 szakújságírójával. Magyarországot a Magyar Építéstechnika képviselte.

Ez az esemény egyfajta „show előtti show", amely keretében a média képviselői kaptak előzetes információkat és tájékoztató anyagokat az újdonságokról.

BAU2015 pl0023-webMint mindig, az Information Talks-ot egy nemzetközi sajtótájékoztatóval nyitották meg az ICM-ben (Internationales Congress Center München). Dr. Reinhard Pfeiffer, a Vásárközpont vezérigazgató-helyettese és Mirko Arend, a BAU kiállítási igazgatója röviden ismertették a 2013-as szakvásár eredményeit, és adtak áttekintést a BAU 2015-ről A 180.000 négyzetméteres fedett kiállítótérben a körülbelül 40 országból érkező, több mint 2000 kiállító fog bemutatkozni. A szervezők szeretnék meghaladni a 230 ezres látogatószámot, és növelni a nemzetközi látogatók arányát, amely 2013-ban 26% volt. 2009 óta folyamatosan nő a külföldi kiállítók száma is, 2013-ban elérte a 27%-ot, ezt a tendenciát szeretnék a vásár szervezői megtartani.

A BAU 2015 kiállítást három fő téma köré csoportosítják:

  • Intelligens városfejlesztés
  • Ember és épület
  • Energia- és erőforrás-hatékonyság

A három fő témát a hat nap alatt számos fórumon és speciális show-n fogják különböző nézőpontból és szempontból körüljárni, bemutatni, megvitatni.

SZOLGÁLTATÁSOK SZÉLES KÖRE

BAU2015 pl0024-webA szervezők szolgáltatások széles körével igyekeznek megkönnyíteni a látogatók számára a BAU 2015-re való utazást, valamint a vásárterületen történő tájékozódást. Jegyet legegyszerűbben online lehet vásárolni egy gyors regisztráció után, így olcsóbb is, és nem kell a hosszú sort végigvárni. Online elérhető katalógussal is segítik a látogatókat az eligazodásban. A könnyen kezelhető katalógus cégnév, termékkategória, ország, csarnok és irányítószám szerint is kereshető. Készítettek egy alkalmazást is a szakvásárhoz, a BAU App-ot, amely az online katalógust tartalmazza kiegészítő tartalmakkal. Ha valaki friss információt szeretne a kiállítókról, a fórumokról, a speciális show-król, workshopokról, díjátadókról, novembertől letöltheti ezt az alkalmazást, amely iPhone, iPad és iPod touch készülékeken, valamint Android operációs rendszerű okos telefonokon működik.

Dieter Schäfer, a BAU Tanácsadó Testületének elnöke a BAU fontosságát hangsúlyozta a kiállítási szektor számára, végül pedig Erich Gluch, a müncheni székhelyű ifo Institut für Wirtschaftsforschung építőipari szakértője számolt be az építőipar jelenlegi helyzetéről és az elkövetkező évek kilátásairól.

BAU2015 pl0034-webKIÁLLÍTÓK ÉS AZ ÚJSÁGÍRÓK TALÁLKOZÓJA

A sajtótájékoztatót követően került sor a kiállítók és az újságírók találkozójára. Ahogyan az előző években, idén is a BO-ás pavilonban várták a kiállítók a sajtó képviselőit, hogy bemutathassák új termékeiket, fejlesztéseiket.

 

 

BAU2015 pl0007-webTermészetesen volt idő egy kis kikapcsolódásra és ünneplésre is. Csütörtök este a kiállítók és az újságírók ismét találkoztak a HVB Tower-nél, ahol állófogadással és zenés szórakoztató műsorral várták őket a szervezők. Az esti fogadás egy másfajta kapcsolatépítésre ad lehetőséget a kiállítók és az újságírók között. Az érdeklődő újságíróknak és kiállítóknak lehetőségük volt megtekinteni a 114 méter magas HVB-tornyot, amelynek jelenleg az energiahatékony felújítása zajlik, és megismerhették a munkálatok egyes részleteit. A felújítás során a kivitelezők folyamatosan konzultálnak a műemlékvédelmi hatósággal is, mivel a torony műemlékvédelem alatt áll. Sikerült olyan homlokzatot is kialakítani, amely megszólalásig hasonlít a régi homlokzatra, mégis teljesen korszerű, környezetbarát, és elősegíti az épület energiahatékony működtetését.

 

A találkozók másnap is folytatódtak a B0-ás csarnokban.

A rendezvény nagyon jó alkalom volt arra, hogy új termékeket, anyagokat, technológiákat ismerhessünk meg, és ezekről beszámolhassunk a magyar szakembereknek.

A szervezők 2015. január 19-24 között nagyon gazdag programmal várják a látogatókat a müncheni vásárközpontban.

 

További információ: www.bau-muenchen.com, www.munchenivasar.hu 

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240