2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Szloszjár György lett 2014-ben az év tájépítésze. 2014. április 24-én mintegy 200 fős közönség előtt harmadik alkalommal osztották ki a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozatának, a Magyar Tájépítészek Szövetsége és a Semmelrock Stein+Design Kft. által alapított díjakat.

A fődíjas Szloszjár György pályázatában irodájának kínai, egyes esetekben városrésznyi léptékű munkáit, szülővárosa, Békéscsaba főtér rekonstrukciós munkáját, és egy Üllői kísérletező kedvű közterület-fejlesztést mutatott be. A díjat azonban nem pusztán ezekért, hanem olyan végeredményekért is kapta, amelyekkel a főváros lakossága is nap mint nap találkozik, ha például az újbudai városközpont tereire (Allee), a Kopaszi-gátra, a Milleneumi városközpont legújabb sétányszakaszára (K&H székház) vagy a Graphisoft parkba ellátogat.
Ahogyan az idei nyertes laudálója Zsuppán András fogalmazott: Szloszjár György azok közé a hivatásukat magas szinten művelő tájépítészek közé tartozik, akik képesek „helyet teremteni a nem helyből".

ev-tajepitesze-kicsi

Az Év Junior Tájépítépítésze 2013-ban Papp Dóra lett, aki XI. kerületi Rogers Általános Iskola és Óvoda udvarára készített ötletpályázati tervével nyerte el a szakmai zsűri elismerését.

Az interneten lebonyolított közönségszavazást Pikó Viola és Takács Edvárd (Ilona Malom manufaktúra) nyerték. A szerzőpáros olyan egyedi játszószerekkel, illetve fűzépítmények tervezésével foglalkozik, amelyek hazai viszonyok között egyedülállónak számítanak.

 

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240