2024. április 24., szerda

UJ HONLAP BANNER 250 100

P1000279-webAz idei téli olimpiát megelőző időszakban a régió egyik legnagyobb fejlesztési beruházása valósult meg Szocsiban. Az előre leegyeztetett színben, formában és felületi kialakítással legyártott rekordmennyiségű tetőcserép teherautóval, vonattal és hajóval érkezett a helyszínre a megadott határidőre.

A nagy volumenű beruházásban a TONDACH® Gleinstätten AG nyerte el a tetőfedő anyagok beszállítási megbízását. „Ez a feladat olyan speciális kihívást jelentett számunkra, amely során lehetőségünk nyílt rá, hogy bizonyítsuk szakértelmünket a tetőmegoldások terén" – nyilatkozta Martin Olbrich, a vállalat kereskedelmi és marketingvezetője.

A NOBELHOTEL IS ÚJ TETŐT KAPOTT

IMG 1081-web

A 2014-es olimpiai játékok előkészületeként a térség és Szocsi régebbi épületeinek felújítása is megtörtént. A „Krasznaja Poljanában" fekvő Nobelhotel generálfelújítása is napirendre került. A sport- és wellness szálló több mint 92 exkluzív szobával és apartmannal rendelkezik. A hozzávetőleg 6500 négyzetméter tetőfelületet hódfarkú tetőcseréppel fedtek be, piros engób színben. A TONDACH® hódfarkú tetőcserép hagyományos fedési képet biztosít, és a kettős fedésnek köszönhetően tökéletes védelmet nyújt szélsőséges időjárási körülmények között is.

A „GORNAJA KARUSEL" PROJEKT

apartotel-web2013 végéig kellett felépülnie a sport és turisztikai komplexumnak, valamint az úgynevezett médiafalunak. Az olimpiai faluban lakóépületek, nyaralóházak, butikok, szállodák, éttermek, sport- és turisztikai központok épültek, továbbá létesítettek egy orvosi központot is. 1780 szálláshelyet alakítottak ki 3-5 csillagos kategóriában mintegy 580 000 négyzetméternyi területen.

 

IMG 1061-webA teljes tetőfelület 160 000 négyzetméter, amelyet különböző TONDACH®-termékekkel fedtek be, és természetesen az alapcserepekhez illő, jól bevált TONDACH® tartozékrendszert is alkalmazták: ereszcserép, gerinccserép, gerincszellőző szalag, hófogó rendszer stb. Az 540 és 960 méteres tengerszint feletti magasságban lévő fő tetőfelületekre a TONDACH® Venus nevű tetőcserép került fel két különböző színben.

 

INNOVÁCIÓ: EXKLUZÍV CSERÉPFELÜLET KIFEJLESZTÉSE

A TONDACH® Venus termék új színeit (RV3 és RV4 engób színek) a cég több lépcsőben fejlesztette ki az orosz építészcsapattal, a generálkivitelezővel és a tetőfedő céggel közösen. A szín a zöld, a sárga és a szürke keveréke. Minden cserép hátoldalába belenyomták a „Szocsi 2014" feliratot.

Flaeche-Venus-Engobe-RV3-webFlaeche-Venus-Engobe-RV4-web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fejlesztés hat hónapig tartott, melynek során 6 különböző szín és felületi dizájn született. A mintatető felületek fedése egyre inkább megközelítette a projekt team elképzeléseit, míg végül kiválasztották a „TONDACH® Szocsi" nevet kapó terméket, és aláírták a szerződést. Így került egyedi fejlesztésű tetőcserép a Szocsi projekt impozáns épületeire.

www.tondach.hu

 

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240