2024. április 25., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

ABB-Unigear-Digital-application-webA Cseh Köztársaságban rendezett „Amper" elektrotechnikai, elektronikai, automatizálási és kommunikációs technológiai nemzetközi szakvásáron a „leghasznosabb kiállított termék" kategóriában az idén az ABB, az energetika és az automatizálási technológia globális szállítója nyerte az „Arany Amper 2014" díjat. A díjjal az ABB UniGear Digital megoldását ismerték el. Az UniGear Digital egy innovatív koncepció, amely a jól bevált légszigetelésű kapcsolóberendezés-konstrukciót ötvözi a védelem, a vezérlés, a mérés és a digitális kommunikáció fejlett módszerével.

Az UniGear Digital új koncepciót képvisel a középfeszültségű (MV) kapcsolóberendezések között. A megoldás a már jól bevált kapcsolóberendezés-konstrukciót ötvözi a védelem, a vezérlés, a mérés és a digitális kommunikáció innovatív módszerével. A megoldás az áram- és feszültségszenzorok középfeszültségű (MV) kapcsolóberendezésbe történő optimális integrálásán alapszik, amit a legújabb védelmi és vezérlési eszközökkel, valamint az IEC 61850 kommunikációval kombináltak.

ABB-Unigear-Digital-webAz UniGear Digital fejlesztését az ABB brnói gyára vezette, amely a középfeszültségű kapcsolóberendezések, középfeszültségű mérőváltók és szenzorok egyik legjelentősebb gyártója világon.

Az új középfeszültségű megoldás iránt jelentős vevői érdeklődés tapasztalható a termékek számos előnyös tulajdonságának köszönhetően, amelyek a következők: megbízhatóság és biztonság (kevesebb feszültség alatti alkatrész és szigetelő komponens, kiterjesztett kommunikációfelügyelet, tűrőképesség hálózati zavarokkal szemben), egyszerűség és jó hatásfok (kevesebb változat, csak egy feszültségszenzor és két áramszenzor típus szükséges, könnyebb kiépítés, üzembe helyezés és tesztelés), valamint a legmodernebb kommunikációs rendszerek (IEC 61850 adatátviteli protokollnak való megfelelőség, használhatóság „smart grid" alkalmazásokban), és kisebb környezeti hatás (akár 250 MWh-tal alacsonyabb energiafogyasztás, mérőpanel nem szükséges, 150 tonnával kevesebb CO2-kibocsátás).

Forrás: www.abb.hu

 

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240