2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

AGC benchrelease photo2-webA foci-vb számos üvegfelülete is bizonyítja, hogy ez a technológia, amelyet eredetileg kisebb elektronikus eszközök, például okostelefonok védelmére fejlesztettek ki, jól használható nagy felületekhez is. A vegyileg edzett üvegben rejlő lehetőségek számot tarthatnak az építészek és tervezők figyelmére.

Az AGC, a világ piacvezető üveg-, vegyianyag-, kerámia-, illetve egyéb hightechanyag és alkatrész-beszállítója szállította az összes üveget a Corinthians Aréna számára. Az új üveghomlokzattal, korláttal, páholyokkal rendelkező stadion adott otthont a 2014. évi brazíliai labdarúgó-világbajnokság nyitómeccsének.

A São Paulóban található futballstadion külső megjelenésében erőteljesen dominál az üveg, elsősorban a nagy fényáteresztésű üveg, amelyet esztétikai minősége miatt választottak, és homlokzatokba, korlátokba, valamint VIP-páholyokba építettek be.

RENDKÍVÜLI TISZTASÁGÚ ÜVEG

A Planibel Clear termékskála három neutrális megjelenésű termékből áll: Planibel Clear, Planibel Linea Azzurra, Planibel Clearvision. Mindhárom termék alkalmas akár építészeti, akár dekorációs célra való felhasználáshoz.

A Planibel Clearvision csökkentett vastartalmú üveg, mely neutralitásának, magas fényáteresztő képességének és elegáns megjelenésének köszönhetően, megfelel az aktuális építészeti elvárásoknak. Kitűnő színvisszaadási indexe és magas fényáteresztése (92%) lehetővé teszi, hogy az üveg megjelenése vastag változatban is tökéletesen neutrális legyen. Az üveg továbbfeldolgozás során (bevonatolás, savmaratás, laminálás) sem veszít víztiszta megjelenéséből.

CV-webFelhasználás

A Planibel Clearvision alapüvegből készült termékek (festett, savmart, homokfújt változatok) igazán kedveltek a beltéri – bútorok, térelválasztók, ajtók – alkalmazásoknál. Kültéri, építészeti alkalmazásoknál a Planibel Clearvision különböző termékek alapüvegeként szolgál: laminált változat (kirakatok), dupla héjú homlokzatok, bevonatos üvegek. Az üveg szélteher vagy egyéb indok miatt felmerülő vastag változatban is megtartja neutrális megjelenését.

A Planibel Clearvision ideális termék solaralkalmazásokhoz, mivel az üveg tulajdonságainak köszönhetően maximalizálja a solaralkalmazások hatékonyságát.

Technikai tulajdonságok

Elérhető üvegvastagságok: 3–19 milliméter (15 és 19 mm-es változat csak külön kérésre, meghatározott minimális rendelésmennyiség esetén).

A VILÁG LEGNAGYOBB VIDEÓKÉPERNYŐJE

A megbízhatóság mellett a tökéletes átláthatóság, a kiváló minőség és az egyedülálló színstabilitás miatt esett a választás az AGC Planibel Clearvision-ra – mondta Anibal Countinho, a Corinthians Aréna főépítésze. – Mivel a Corinthians Aréna a Corinthians Paulista Sportklub hazai stadionjának számít, fontos volt megjeleníteni a fekete-fehér csapatszínt. Különböző teszteket követően úgy döntöttünk, hogy ez az ideális üvegtípus ezen történelmi és építészeti projekt megvalósításához, mivel egyértelműen világos színeket biztosít."

Corinthians-Arena-CV-web

A Planibel Clearvision tökéletes választás volt az üvegszerelvények elkészítéséhez a Corinthians Arénában" – vélekedett Davide Cappellino, az AGC Glass Brazil elnöke. A Corinthians Aréna Brazília 11. legnagyobb stadionja, amely 48 234 néző befogadására alkalmas. A stadion keleti homlokzata, amelyet az AGC Planibel Clearvision üvege borít, a világ legnagyobb videóképernyője, melynek hossza 170 méter, magassága pedig 20 méter. Ez összesen 72 000 négyzetméter üveget jelent, amelynek súlya 1500 tonna, a homlokzatok, a korlátok és a VIP-páholyok elemeként használják.

ÜVEGTETŐS CSEREPADOK

A 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság cserepadjainak vegyileg edzett üvegből készült, rendkívül átlátszó, tartós és a sérülésekkel szemben ellenálló új üvegteteje a 2013-as brazíliai FIFA Konföderációs Kupára készített tavalyi modell továbbfejlesztett változata.

A cserepadok, amelyek kizárólag olyan AGC-gyártású anyagokból készültek, mint például a vázhoz használt fluorpolimer-bevonatú, szálerősített műanyag, a világbajnokság mind a 12 helyszínén bemutatkoztak. Az üvegtető egyik legfontosabb tulajdonsága az átlátszóság. A pad hátsó részén az üveget tükröződésmentes bevonat borítja, melynek köszönhetően a tükröződés 13-szor kisebb, mint egy hagyományos üveg esetében, így a lehető legjobb vizuális élményt biztosítja a futballrajongók számára.

AGC benchrelease photo1-web

A padon ülő játékosok és kisegítő személyzet védelmét a világ legerősebb fedőüvegeként ismert, vegyileg edzett, kétrétegű, Dragontrail™ X márkanevű üveg biztosítja. A Dragontrail X igen alacsony középponti feszültségű, és a világon a legnagyobb nyomófeszültséggel rendelkező üveg. A gyártási technológiának köszönhetően rendkívül ellenálló a külső erőbehatásokkal szemben. A tavalyi modellhez hasonlóan az új üvegtető szintén nagymértékben ellenálló a karcolással, a deformálódással és az elszíneződéssel szemben, így igen hosszú élettartamú még az olyan kültéri környezetben is, amelyet nagy hőmérsékletingadozások és magas páratartalom jellemez.

Büszke vagyok rá, hogy az AGC mérnökeinek és alkalmazottainak szorgos munkájával kifejlesztett, új üveggyártási technológiával készült üvegtető biztosította előnyöket a játékosok és futballrajongók ezrei élvezhetik majd a brazíliai mérkőzéseken" – fejtette ki Kazuhiko Ishimura, az AGC Asahi Glass elnök-vezérigazgatója. Thierry Weil, a FIFA marketingigazgatója nyilatkozatában üdvözölte az AGC-t a 2014 FIFA Világkupa™ beszállítói közt: „Örömünkre szolgál, hogy egy olyan erős és innovatív vállalat támogatását élvezhetjük, mint az AGC, amely folyamatos erőfeszítéseket tesz termékei továbbfejlesztésére és a termékminőség javítására. Az AGC kiemelkedően magas minőségű termékei jól illeszkednek a 2014-es FIFA Világkupa™ stadionjainak berendezéseihez."

Ghelamco-Arena-Stopray-U-50-on-CV-webAZ ÉV STADIONJA 2013

Idén negyedszerre rendezték meg Az Év Stadionja versenyt. Január 22-e és február 23-a összesen 27 851 ember adta le voksát az öt legszimpatikusabb létesítményre. A Ghelamco Arena, mely Belgiumban, Ghentben található, és AGC üvegezéssel készült, 51 024 pontot kapott, így ez az épület lett a győztes. Érdemes megemlíteni, hogy a második helyezett a Svédországban található Tele2 Arena lett, amelyik szintén AGC termékekkel büszkélkedhet.

A 2013 júliusban átadott 20 000 férőhelyes Ghelamco Stadion homlokzata közel 33 000 négyzetméter üvegből készült. A létesítmény jóval több, mint egy aréna, bárok, éttermek, üzletek, irodák is helyet kaptak benne. A klub színei a kék és a fehér, ezért a kékes árnyalatú üveg egyértelmű választás volt. A külső homlokzat tehát Thermobel Stopray Ultra 50 on Clearvision üvegből készült. Az épületen megtalálható még a Lacobel dekoratív festett üveg (Blue Petrol, Brown Light, Black Classic) és a Lacobel T edzhető festett üveg (Crisp White) is.

ÚJ GENERÁCIÓS KÜLTÉRI ÜVEG

A legfrissebb üvegtechnológiai fejlesztéseknek köszönhetően a Stopray Ultra termékeket háromrétegű innovatív bevonattal láttuk el. Az eredmény: új generációs, szelektív üveg a jövő épületeihez. A Stopray Ultra 50 bevonatot minden esetben Planibel Clearvision csökkentett vastartalmú üvegre visszük fel.

Alkalmazás

A Stopray Ultra 50 on CV üveget speciáli¬san kültéri homlokzatokhoz fejlesztették ki.

Előnyök

  • Magas fényáteresztési értéke (49%) maximalizálja a természetes fényt, hogy belső tereink fényárban ússzanak.
  • A nagyon alacsony solarfaktor értéke (SF = 23%) redukálja a beltérbe jutó hőenergia mennyiségét, mely lehetővé teszi, hogy csökkentsük a légkondicionálók használatát.
  • Kitűnő szelektivitási érték (fényáteresztés és solarfaktor hányadosa): mindig több, mint 2.
  • Szuper hőszigetelési (Ug érték = 1,0 W/(m2K) értéke minimalizálja a hőveszteséget, nagyfokú energiamegtakarítást eredményezve.
  • Gyönyörű megjelenés – vonzó és neutrális – alacsony reflexióval kombinálva.

AGC Glass Hungary Kft.
www.agc-glass.eu 

 

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240