2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Elkészült a Szajol-Püspökladány közötti vasútvonal felújítása, amit november 5-én adták át a püspökladányi vasútállomáson. A Budapest–Debrecen–Nyíregyháza 100-as vasútvonal a Tiszántúl, a Sárrét közlekedési tengelye, ütőér a térség számára, amely kihat a gazdaságra, a turizmusra egyaránt – tette hozzá.

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette: a megújult vasúti pályán a decemberi menetrendváltozástól felújított szerelvények közlekednek majd, a vasúttársaság pedig saját forrásból megkezdi a kisújszállási, a karcagi és a püspökladányi állomásépületek felújítását. Folytatódik a 100-as vasúti pálya építése is: a következő fejlesztési szakaszban Püspökladány és Debrecen között korszerűsítik a vasútvonalat – mondta a vezérigazgató.

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta: a most elkészült csaknem 70 kilométeres vasúti pályán óránként 160 kilométeres sebességgel haladhatnak a vonatok, korszerű biztosítóberendezéseket telepítettek, öt állomáson peronaluljárókat építettek, a vonal mentén közúti alul- és felüljárók készültek. Ismertetése szerint a 2007–2013 közötti európai uniós költségvetési időszakban 34 kilométer gyorsforgalmi út, 1100 kilométer közút és 540 kilométer vasúti pálya épült, illetve korszerűsödött az országban.

 

Forrás: MTI

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240