2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

plant-for-the-planet-webA világ vezető szálloda-üzemeltetője, az AccorHotels a hivatalos partnere a november 30-a és december 11-e között Párizsban megrendezésre kerülő 21. Nemzetközi Klímaváltozás Konferenciának (COP 21). „A COP 21 kiemelt esemény a világ vezetői és a civil szereplők számára, ahogy számunkra is, akik elkötelezettek a fenntartható fejlődés mellett. Több mint 90 országban vagyunk jelen, s a fenntartható szállodaipar vezetőjeként a COP 21 sikere közel áll a szívünkhöz. Ezért az AccorHotels egyrészt vállalja 200 fiatal szállodaipari szakmai képzését, másrészt pedig vállalja, hogy semlegesíti a konferencia ideje alatt az Ile-de-France régióban található valamennyi saját, illetve konkurens szállodában eltöltött összes vendégéjszaka szén-dioxid kibocsátását" – nyilatkozta Sébastien Bazin, az AccorHotels elnök-vezérigazgatója.

A kezdeményezés, mely egy VCS (Verified Carbon Standard) újraerdősítési projektet támogat Peruban, követi a „Plant for the Planet" programot, melyet a Csoport 2009-ben indított el, felkérve a szállodákban egynél több éjszakát tartózkodó vendégeket, hogy használják újra a törölközőiket. A kezdeményezés növeli a mosodai megtakarításokat, kevesebb mosószer-, víz- és energiafogyasztással jár, erőforrásokat biztosítva újraerdősítési projektekre.

A program megvalósításához az AccorHotels Tristan Lecomte, az Alter Eco és Pur Projet alapítóját kérte fel segítségnek, aki a közösségi erdősítési projektek szakértője. Mindössze hat év alatt 4 millió fát telepítettek és 13 millió eurónyi összeget takarított meg a Csoport a mosodai költségeken.

Az AccorHotels már több mint 20 éve elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett és egy külön igazgatóságot hozott létre a környezetvédelemért már 1994-ben. 2012-ben a Csoport szintet lépett a felelősségvállalásban és elindította a PLANET 21 programot. Ez az ambiciózus program 21 célt fogalmaz meg, melyek között szerepel a helyi alapanyagok beszerzése, víz- energia- és hulladékmenedzsment elvek, egészség- és táplálkozás, diverzitás és felelősségteljes beszerzés. A PLANET 21 megtervezésében és megvalósításában valamennyi érdekelt fél és partner részt vett. A program összehozza a munkavállalókat, vendégeket és partnereket, hogy közösen tegyenek és feleljenek meg az utazók elvárásainak, akiknek egyre fontosabbak a társadalmi és környezeti kérdések.

 

Forrás: Octogon.hu

Keresés

mehi-banner-media 120x240