2023. március 28., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

Idén nyolc magyar újító szerepel a közép- és kelet-európai régió innovátorait felvonultató New–Europe 100-as listán. A 100-as lista célja, hogy elismerje és szélesebb körben is bemutassa a kreatív, innovatív ötleteket, illetve azt, hogy ezek valóban hatással vannak a gazdaságra, a tudományra a kultúrára, valamint a helyi közösségekre.

A szervezők a nyilvános jelölések és a jelölő partnerek ajánlásai nyomán választották ki a díjazott innovátorokat. Az idei listából kiderül, hogy ők számos kulcsfontosságú területen – köztük az oktatásban, az egészségügyben, a közlekedésben vagy a mezőgazdaságban – a legújabb technológiai vívmányokat alkalmazva oldanak meg bizonyos társadalmi és üzleti problémákat – fejtette ki Agata Waclawik-Wejman, a Google kelet-közép-európai közpolitikai igazgatója. Közép- és Kelet-Európában számottevő növekedési lehetőség van a gazdasági és társadalmi innovációban.

A listán szereplő innovatív vállalkozók átlagéletkora 36 év. Magyarországról nyolc személyiség került fel a listára, köztük van Kerülő Balázs, a Flike egyszemélyes elektromos drónmotort fejlesztő vállalkozás alapítója; Koleszár Szilvia, a fiatal lányoknak és nőknek használható, gyakorlati technológiai tudást nyújtó Skool nevű független szervezet vezetője; Vitézy Dávid, a Budapest tömegközlekedését irányító BKK Zrt. korábbi vezérigazgatója; Enys Mones és Niva Kov, a menekülteknek fejlesztett mobilapp, az InfoAid készítője és Kun Szabolcs, a titkosított kommunikációt elősegítő CryptTalk alapítója. Felkerült az innovatívak listájára Bodó Balázs közgazdász, médiakutató, Falus Dániel, a kerékpár-okosító eszközt készítő Shoka vezetője és Hapák Sámuel, a szöveget érdekes videóvá alakító mobilalkalmazás, a ClipDis alapítója.

A régióból a legtöbb személyt, huszonhetet Lengyelország adott a listára, de előttünk van Csehország, Szlovákia és Románia is. Bulgária, Észtország, Ukrajna és Horvátország viszont kevesebb haladó személyiséget tudott adni a listához.

 

További információ: http://ne100.org 

 

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240