2024. április 24., szerda

UJ HONLAP BANNER 250 100

04-webMég sosem volt olyan, hogy egy ilyen gazdag termékskála jelent volna meg az ArchiCAD-ben. Lássuk, mitől különleges az új termékkezelő.

A Leier, a Graphisoft, valamint az Éptár Kft. együttműködésének keretében készült termékkezelő alkalmazásról, vagyis a Leier- Graphisoft ArchiCAD programbővítményről nyugodtan kijelenthetjük, hogy forradalmi újdonságnak számít.

01 webATTRIBÚTUMOK KEZELÉSE

A Leier termékek egy része (pl. a Leier falazatok, födémek, tetők és díszburkolatok) réteges szerkezetek, attribútumok formájában áll az építész rendelkezésére, ami több száz különböző új Leier-jellemzőt, attribútumot jelent. Ilyen esetekben például általános probléma szokott lenni, hogy a gyártói termékek beolvasása jelentősen megnöveli az ArchiCAD-es attribútumok számát, és ezzel kezelhetetlenül sok anyagot kell átnézni, mire a tervező kiválaszthatja a számára szükséges tulajdonságokat.

A Termékkezelő különlegessége éppen abban áll, hogy az építésztervező kezébe teszi a döntést arról, hogy a termékek közül pontosan melyik elemekre van szüksége, hogy csak ezek kerüljenek bele az ArchiCAD-ben található attribútumlistákba. A több száz attribútum így nem árasztja el, nem terheli túl az ArchiCAD kezelőfelületeit. Mégis pár kattintással elérhető és kéznél van minden fontos elem és információ, hiszen a tervben felhasznált termékek köre bármikor bővíthető a Leier Termékek menüponton keresztül.

NAVIGÁLÁS A TERMÉKKEZELŐDIALÓGBAN

08-webA segédprogram működési elve egyszerű: a termékkezelő dialógból a tervező kiválasztja a számára szükséges Leier terméket, és azt az ArchiCAD eszközt, amivel meg akarja rajzolni az elemet, majd egy gombnyomással létrehozza azt. Az elembeállítások ilyenkor automatikusan megnyílnak, innentől pedig az ArchiCAD-ben jól megszokott módon használhatja az elemeket; falat, tetőt, födémet rajzolhat vagy lerakhatja a tárgyakat. A menühöz a tervező bármikor visszatérhet, de erre sincs feltétlenül szükség. Túl azon, hogy az add-on a Leier Termékek menüben az éppen használni kívánt elemet létrehozza, ugyanazzal a lépéssel az elemhez tartozó attribútumokat – réteges szerkezetet, építőanyagokat, felületeket és kitöltéseket – is hozzáfűzi az ArchiCAD listájához, a könyvtári elemeket pedig betölti. Ez azt eredményezi, hogy a továbbiakban nem kell megnyitnia a termékkezelőt, mivel a korábban már létrehozott Leier termékjellemzőket a Beállítások ablakban is elérheti. Mivel a termékkezelő valóban csak az adott termékhez kapcsolódó attribútumokat teszi elérhetővé, az ArchiCAD attribútumok sora csak pár új elemmel bővül, nem pedig több százzal. Ezek az új attribútumok a listák elejére kerülnek Leier előtaggal megjelölve, így a későbbiekben is könnyedén megtalálhatók lesznek. Ez jelentős időnyereséget jelent a tervező számára, amikor a megfelelő tulajdonságokat keresi a rétegrendek, felületek, építőanyagok vagy kitöltések listájában.

07-webA termékkezelő ablak ezen kívül a Leier honlapon is elnavigálja a tervezőt: a kiválasztott termékkel kapcsolatos információs oldalt közvetlenül innen is meg tudja nyitni, így a Leier magyar honlapjára feltöltött naprakész információkhoz juthat hozzá a termék tulajdonságaival és a beépítésével kapcsolatban.

A Leier – ArchiCAD programbővítmény ingyenesen megrendelhető az ArchiCAD 17-es, 18-as program mellé, illetve letölthető a Leier honlapjáról.

 

www.leier.hu

Keresés

mehi-banner-media 120x240