2024. április 24., szerda

UJ HONLAP BANNER 250 100

PM-1501-webErre figyeljen, ha garázskaput vásárol: 5 aranyszabály a Hörmanntól a problémamentes vásárláshoz.

Mit gondol? Valóban tudja, hogy mire kell figyelnie a garázskapu megvásárlásnál? Mindössze öt, nagyon fontos aranyszabályra: garanciajegy, CE matrica, számla, használati utasítás és szakszervizi üzembe helyezés. Ezek nélkül soha ne vásároljon, így elkerülheti a későbbi problémás szervizelést és ügyintézési procedúrát. A Hörmann Hungária – mint a világ egyik vezető garázskapu gyártó cége – a következőkben további tippekkel segíti a felújítani vágyókat.

Egy garázskapu vásárlása jelentős anyagi megterhelést jelent a családi kasszának, így nemcsak a minőségre, hanem a megbízható, problémamentes vásárlásra is érdemes nagyobb figyelmet fordítanunk. Ma már a neves, nagy múltra visszatekintő gyártók nemcsak a termékeik kiváló minőségére, hanem azok származására, tulajdonságaira és a minőségbiztosítására is kiemelkedően figyelnek.

EGY MATRICA MIND FELETT – A CE JELÖLÉS

A CE (Conformité Européenne – európai megfelelőség) jelölés tulajdonképpen egy jelzés a hatóságok felé arról, hogy a termék megfelel a rá vonatkozó követelményeknek,a felhasználók számára pedig egyértelmű garanciát hordoz a termék biztonságos használatával kapcsolatban. Ilyenek a lezuhanás vagy az ujjbecsípődés elleni védelem.

Az a kapu, amelyik megkapja a CE jelet, alapos teszten, vizsgálaton ment át. A CE matricát két helyen találhatja meg: a terméken (garázskapuk esetén azok belső felületére ragasztva), illetve a garázskapuk motorján.

A CE jelölés több, mint egy matrica. Jelöli azt is, hogy a kapunak milyen a környezeti hatásokkal szembeni ellenállósága. Például nagyobb viharban nem deformálódik a kapu, esőben nem ázik be, vagy nem rontja a ház hőszigetelését azzal, hogy rossz a szigetelése" – mondta el a jelöléssel kapcsolatban Szujó László, a Hörmann Hungária ügyvezetője.

PM-1501-P-webMIRE FIGYELJÜNK MÉG?

A Hörmann Hungária azt tanácsolja, hogy mindenképpen figyeljünk vásárlásnál arra, hogy a vásárlást igazoló számla mellé, megkapjuk a lepecsételt garanciajegyet. Emellett a gyártó és a kereskedő is köteles az úgynevezett gyártói konformitási nyilatkozatot is átadni, amelyben elismeri, hogy a termék megfelel az érvényes EU-jogszabályoknak. Emellett használati és karbantartási, illetve beépítési útmutatót is kapnunk kell a megvásárolt termék mellé.

A SZERELŐ SZEME MINDENT LÁT!

Egy garázskaput csakis akkor tekinthetünk késznek és üzembiztosnak, ha szakember végzi el a szerelési munkálatokat, mégpedig a gyártó utasítása alapján. Mivel a garázskapu beszerelése akár a kapu árának a 20 százalékát is elérheti, ezért sokan a saját kezükbe veszik a dolgokat. Egy garázskapu beszerelése azonban komoly rutint és tapasztalatot igényel, így a Hörmann Hungária azt javasolja, hogy minden esetben szakszerviz végezze el a beépítési munkálatokat.

Ugyanis a néhány milliméteres eltéréssel beállított kapu – bár ránézésre jól működik – idővel gyorsan elhasználja kopó alkatrészeit, amiket aztán folyamatosan cserélni kell, pluszköltséget róva ezzel a tulajdonosra.

SZAKÉRTELEMÉRT KERESSE A HÖRMANNT!

A Hörmann Hungária weboldalán és viszonteladói hálózatán keresztül folyamatosan rendelkezésre áll azok számára, akiknek megfelelő szakmai segítségre és tanácsadásra van szükségük. A Hörmann hisz abban, hogy egy szakszerűen és felelősen beépített garázskapu, nemcsak egy egyszerű nyílászáróvá, hanem a ház ékkövévé is válhat.

Hormann-logo-honlap

 

További információk: www.hormann.hu

 

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240