2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

meps-szines-magyar-emblema-webEurópa-szerte új nevet kap egy 1952 óta népszerű szigetelőanyag, melyet idehaza – hivatalos nevén – expandált polisztirolnak (röviden EPS-nek) hívnak, a köznyelv azonban még mindig sokszor „hungarocellnek" becéz (az anyag egykori első márkanevéből kiindulva).
Airpop: az új Európában használni kívánt anyagnév arra a technikai bravúrra szeretné ráirányítani a figyelmet, amelynek segítségével egy olyan szigetelőanyagot lehetett létrehozni, aminek 98%-a (!) az egyik legjobb, de mindenképpen a legolcsóbb hőszigetelő anyaggal van töltve: LEVEGŐVEL!

A maradék 2% nagy részét kitevő „hordozóközeg"-ről már kevesen tudják, hogy 1952-ben Fritz Stastnynak sikerült létrehoznia azt a szintetikus anyagot, ami kiindulási térfogata ötvenszeresére tágul, és ebbe a hatalmasra nőtt térfogatba képes tartósan bezárni a levegőt. Így jött létre az EPS – mostantól Airpop, immáron nevében is hordozva fő alkotórészét, a levegőt.

airpop house webÚgy is fogalmazhatunk, hogy az Airpop szinte kizárólag a legtermészetesebb alapanyagból, levegőből készül.

Az Airpop (EPS) termékek felhasználási köre mára hatalmasra duzzadt.

  • Ezzel szigeteljük házainkat – hogy megvédjük családunkat a téli hidegtől és a nyári melegtől.
  • Ezzel szigeteljük házainkat – hogy így kevesebbet fűtve-hűtve kevésbé szennyezzük környezetünket.
  • Ebbe csomagoljuk iparcikkeink, használati tárgyaink nagy részét – hogy megvédjük azokat a gyártóműtől a felhasználási helyig vezető viszontagságos úton.
  • Ez védi gyermekeinket a bukósisak belsejében, ebben tartjuk melegen (vagy éppen hidegen) szállítás közben élelmiszereink egy részét – de még a méhek is szívesen veszik, ha egy ilyen kaptárba költözhetnek be!

Az Airpop megnevezés a közeljövőben idehaza is egyre több hőszigetelő- és csomagolóanyagon fog feltűnni, sőt a MEPS, a Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesülete az ősz folyamán pályázatot ír ki, hogy ki tudja a legtalálóbban lefordítani magyarra az Airpop angol szlogenjét: ENGINEERED AIR.

airpop logo-webwww.airpop.com

 

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240