2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

A Kun Zoltán tervei alapján felújított Klauzál téri Vásárcsarnok elhozta a Grand Prix Casalgrande Padana első díját. A Grand Prix Casalgrande Padana egy nemzetközi építészeti pályázat, amely azokat a szakembereket díjazza, akik elkészült projektjeikben a lehető legjobban, a legcélszerűbben alkalmazzák a Casalgrande Padana anyagait.

A kétévente megrendezett nagydíj gyökerei 1990-ig mennek vissza, ugyanis ekkor indította útjára azt a világ egyik vezető kerámiamanufaktúrája, a Casalgrande Padana. A kétévente megrendezett versenyen a kerámia csempék legjobb felhasználását díjazzák.

A Klauzál téri épület az elmúlt közel száznegyven év alatt alapvetően megőrizte eredeti állapotát és funkcióját. A rég elfeledett Vásárcsarnok rekonstrukciós munkálatai során megőrizték a piac eredeti értékeit: a homlokzatát, a fából és acélból készült tetőszerkezetének tartószerkezetét és nyílászáróit is. Mindezt fokozza a kerámia padlózat, a majdhogynem sebészi pontossággal egymáshoz illesztett csempék, a grafikai és színkombinációk kortárs hangulatot csempésznek az épületbe. Nem csoda, hogy a Casalgrande Padana zsűrijének tetszését is elnyerte, és első díjjal jutalmazták Kun Zoltán épületét.

 

Forrás: www.epiteszforum.hu

 

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240