2024. április 15., hétfő

UJ HONLAP BANNER 250 100

IMG 1744Az energetika és automatizálás területén globálisan vezető szerepet vivő ABB bemutatta a világ első 3D-nyomtatású irodaépülete, a dubaji „Office of the Future" számára szállított intelligensépület-technológiáját. Az ABB biztosítja a világítás-vezérlést; a földelési rendszert, a villám- és túlfeszültség-védelmet; a fő- és alelosztókat; a villamos szerelvényeket; valamint a kábelrendező rendszert. Az Emirates Towers egyedi épületében kap majd otthont a Dubai Future Foundation ideiglenes irodája.

Az elektrotechnikai épületinfrastruktúra-kezelést a KNX épület-felügyeleti kommunikációs protokoll, valamint a harmadik felek kommunikációs protokolljaival együttműködő ABB i-bus KNX intelligens világításvezérlő rendszer vezérli. A felhasználói komfortot és kényelmet szem előtt tartva a rendszer szabályozza a megvilágítást, a színeket és a hangulatokat – a fényjelenetek távolról, táblagépről vezérelhetők. A KNX világításvezérléssel 25%-kal nagyobb energiahatékonyság érhető el az automatikus világítással nem rendelkező épületekhez képest.

IMG 1757Mike Mustapha, az ABB épületenergetikai készülékek üzletágának vezetője elmondta: „Az ABB innovatív technológiákban vezető cégként büszke arra, hogy részt vehet ebben a mérföldkövet jelentő projektben. Technológiánk hozzájárul a futurisztikus építési projektek tárházának is beillő 'Office of the Future' céljainak megvalósításához. Az intuitív kezelőfelület és a tetszetős kialakítású kiegészítők fokozzák a beltér nyújtotta esztétikai élményt."

IMG 1767Az épület nyomtatása egy 6 méter magas, 37 méter hosszú, 12 méter széles 3D-nyomtató segítségével történt. Az iroda 3D-nyomtatással, különleges cementkeverék használatával történő „felépítéséhez" csupán két hétre volt szükség. Az irodaépületben innovatív funkciók, például a közvetlen napfénnyel szembeni védelmet nyújtó, az épületet hűvösen tartó ablakredőnyök járulnak hozzá az energiafogyasztás csökkentéséhez.

 

 

Forrás: ABB

Keresés

mehi-banner-media 120x240