2024. április 25., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

P3022339-webMagyarországon először a Széll Kálmán téri megálló átépítésekor alkalmazták az új fejlesztésű szerelt rácsostartót, amelynek nagy előnye, hogy kis elemekből, különböző méretekben összeszerelhető.

A Széll Kálmán tér Budapest egyik legforgalmasabb tömegközlekedési csomópontja. Itt található több nagy forgalmú busz és villamosjárat megállója, vagy végállomása, és itt található az M2 metró egyik legnagyobb forgalmú állomása is. Nem meglepő tehát, hogy a leromlott állapotú metrókijárati épület felújításánál alapvető elvárás volt, hogy a rekonstrukciós munkálatok alatt is folyamatos maradhasson az utasforgalom. Ez tette szükségessé egy olyan, állványzati anyagokból építendő, utasforgalmi oldal felől burkolt védőtető készítését, mely egyben alkalmas a védőtető feletti munkálatok munkaszintjeként is funkcionálni.

SZIGORÚ KÖVETELMÉNYEK

A megrendelő által támasztott szigorú követelményeknek mindenben megfelelő állványzat építéséhez a PERI Magyarországon először itt alkalmazta a PERI UP ULS Flex szerelt acél rácsostartókat. Ezen új fejlesztésű rácsostartók nagy előnye, hogy kis elemekből különböző méretekben összeszerelhetők, járótáblákkal közvetlenül lefedhetők, és a függőleges szárakhoz külön kötőelem nélkül, a standard PERI UP Rosett ékes csatlakozással kapcsolhatók.

ilyenlett-web

ilyenvolt-web

A zavartalan utasforgalom biztosítása érdekében a mozgólépcsők előtt az állványszárak aljzatra támasztására nem volt lehetőség. Itt a több mint 8 méter fesztávolságú, közbenső letámasztás nélküli áthidalást egy PERI SRU acélszelvényekből és PERI SLS támaszokból szerelt VARIOKIT kiváltó gerenda biztosította.

abra-web

20150227 084201-webGYORS ÉS EGYSZERŰ SZERELHETŐSÉG

Az állványzat összeszerelésére javarészt csak az éjszakai üzemszünet óráiban volt lehetőség. Ebben a helyzetben rendkívüli módon felértékelődött a PERI UP Flex állványzat gyors és egyszerű szerelhetősége. A kis súlyú, könnyen mozgatható és szerelhető elemek, az önzáró rendszerű hevedercsatlakozás és a praktikus kiegészítő alkatrészek mind hozzájárultak ahhoz, hogy ezek a különösen szűk határidők tarthatóak voltak.

 

www.peri.hu

 

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240