2024. április 19., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

Mapei CibusTech 04 V3Szigorú szabályozásnak megfelelő műgyanta bevonatok a Mapeitől.

Élelmiszereink előállítása emelt szintű technológiai fegyelmet igényel és fokozott higiéniai követelmények betartását is szükségessé teszi. A folyamatok során az előállítás helyére beérkező élelmiszerek minőségét az első pillanattól kezdve az egész előállítási folyamat végéig szigorúan ellenőrizni kell.

Ez egyrészt jogos fogyasztói elvárás, másrészt a termelő illetve feldolgozó működéséhez szükséges eljárás. Egy-egy fogyasztói termék kiváló minősége általában az alapanyagok gondos kiválasztásán, az alkalmazott technológiákon, az emberi szakértelmen és a külső körülményeken, valamint annak kezelésén és állandó biztosításán múlik. Ezt számos nemzeti, európai és nemzetközi szabvány, előírás vagy ajánlás is szabályozza, amelyek mindegyikét – és azok változásait – ismerni embert próbáló feladat, és természetesen mindezeknek megfelelni is komoly kötelességet jelent.

A Mapei az alkalmazott anyagok, gyártási technológiák, eljárások és képzettség tekintetében ugyan nem kínál megoldást, de a gyártási környezet, az épületek szabványoknak és előírásoknak megfelelő kialakításában igen.

Egy műgyanta bevonati rendszer tulajdonságait a rendszer fő elemei mellett annak részletei határozzák meg, azaz egy bevonati rendszer annyit tud, amennyit a leggyengébb eleme – ezért a Mapei olyan rendszereket kínál, melyek részletei is rendelkeznek a bevonattól elvárt műszaki paraméterekkel, legyen szó lábazatokról, dilatációkról, falbevonatokról, stb.

Alkalmazási területek

Borászatok

A bor és annak fogyasztása, ezzel együtt előállítása, nemzeti kultúránk része. A bor egyszeri és megismételhetetlen, előállítása magas szintű szakmai tudást és tapasztalatot igényel. A bor előállítása számos egymásra épülő folyamat eredménye, és bár karaktere és egyedisége megmutatkozik a részletekben, az apró mozdulatokban, a szőlő válogatásához, feldolgozásához, a hordók, palackok mosásához, a bor erjesztéséhez, átfejtéséhez, MAR 3571 kezeléséhez, szűréséhez, palackozásához valamint kóstolásához létesített helyiségeknek különböző, de állandó, megbízható és a hatályos előírásoknak megfelelő követelményeknek kell megfelelniük.

Sörgyárak, sörfőzdék

A sörgyártás és sörkészítés napjainkban reneszánszát éli. Az utóbbi években a nagy sörgyárak mellett megjelentek a kisebb, kézműves jellegű sörfőzdék is. A sörgyártásban, söripari célra készített padlóbevonatok a gyártás volumenétől függetlenül meg kell, hogy feleljenek számos, funkciót és tartósságot jelentő követelménynek valamint az éppen hatályos előírásoknak megfelelő követelményeknek.

Tejipar: Tejüzemek, sajtgyárak, fejőházak, hűtőházak

Mapei CibusTech 01 V3A tejipar és az ahhoz kapcsolódó ágazatokban a már megépült és üzemelő létesítmények mellett számos új üzem létesül, amelyeknek kifejezetten az ott előforduló vegyi anyagok, különösen szerves savak (tejsav, zsírok, ecetsav) jelenléte és hatása miatt számos egyedi követelménynek kell megfelelniük. A tejipari célra készített padlóbevonatok a gyártás volumenétől függetlenül meg kell, hogy feleljenek számos, funkciót és tartósságot jelentő követelménynek valamint az éppen hatályos előírásoknak megfelelő követelményeknek.

Húsipar: vágóhidak, húsfeldolgozó gyártóüzemek, füstölők, hűtőházak

Mapei CibusTech 03 V2 91CA húsiparban a már megépült és üzemelő létesítmények mellett számos új üzem létesül, amelyeknek kifejezetten az ott előforduló vegyi anyagok, különösen szerves anyagok (vér, zsírok) jelenléte és hatása miatt számos egyedi követelménynek kell megfelelniük, ahogy a húsiparban készített padlóbevonatoknak is.

A Mapei megoldásai megfelelnek az MSZ EN 1186, MSZ EN 13130 és MSZ CEN/TS 14234 Élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagok és termékekről szóló szabványoknak.

Legyen szó bármelyik területről, íme, néhány példa, melyre teljes körű megoldásaink léteznek:

  • magas vegyszerállóságú és/vagy terhelhetőségű élelmiszeripai engedéllyel rendelkező gyártási, technológiai helyiségek,
  • magas vegyszerállóságú és/vagy terhelhetőségű raktározási helyiségek,
  • hűtőházak padlóbevonatai
  • helyiségek páraáteresztő fal-, vagy padlóburkolatai,
  • mellékhelyiségek, folyosók bevonatai,
  • irodák esztétikus padló-, ill. falbevonatai,
  • különböző vegyszerek és tisztítószerek tárolása,
  • kármentők bevonatai.

 

Bővebb információ a műgyanta bevonatokról: http://www.mapei.com/adv/HU/food

 

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240