2024. április 18., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Bejaratiajto1Új trükkök nem léteznek, hullámokban hol eltűnik, hol visszaköszön egy-egy régi betöréses módszer.

Fontos, hogy évszaktól függetlenül figyeljünk, ne adjunk lehetőséget a besurranóknak, és védelmünk érdekében mindig szakembertől kérjünk segítséget – mondja Steiner Attila, a budapesti Polgárőr Szövetség alelnöke, akit többek közt arról is kérdeztünk, hogy mennyire gyakori a garázsajtón keresztüli betörések száma, mi mindenre figyeljünk így az ősz beköszöntével.

Veszélyforrások

A garázsajtó komoly veszélyforrás főleg, ha nem egy minőségi ajtóról van szó, és nincs megfelelő védelemmel ellátva. Rajta keresztül közvetlenül be lehet jutni a házba, illetve a zárt garázsajtó mögött nyugodtan fel lehet feszíteni egy egyébként gyenge minőségű beltéri ajtót. Elektronikus és mechanikus védelemre van szükség, illetve ezek kombinációjára. A minőségi bejárati ajtó csak egy része a biztonság megteremtésének, a nyílászárókra is oda kell figyelni. Hevederzárat sem mindegy, hogy milyen ajtóra szerelünk fel. Ahogy a mondás is tartja – betörő előtt nincsen zár, de útját állhatjuk, ha az ajtóra, nyílászáróra nem sajnáljuk a pénzt, mindkettőből a minőségit választjuk, és ezeket szakemberrel szereltetjük be." – fogalmazott Steiner Attila.

Hormann Bejaratiajto GarazskapuA statisztikai adatok szerint kevesebb a betörések száma, mint 10 évvel ezelőtt, de sajnos még mindig előfordulnak besurranásos esetek. A leggyakoribb módszer az ajtóbefeszítés, vagy a hengerzár törése. De úgynevezett „hot-pont" az erkélyajtó, vagy a mellékhelyiségek nyitva hagyott kisméretű ablakai. „Az a legfontosabb, hogy mindig mindent gondosan zárjunk, iktassunk ki minden lehetséges veszélyforrást. A szomszédok is sokat segíthetnek főleg, ha hosszabb időre elutazunk, de a postaláda rendszeresen ürítve van, az már jelzésértékű a betörő számára." – mondja a szakember.

Hatékony megoldások

A Hörmann alumínium bejárati ajtók a legmagasabb biztonsági igényeknek is megfelelnek, és magas hőszigetelési értékeikkel még az energiamegtakarításhoz is hozzájárulnak. Az alumíniumajtók ugyanakkor sok tekintetben felülmúlják a műanyag vagy faajtókat. Olyan előnyeik vannak, mint például: kiváló hangszigetelés; nagy stabilitás, és nincs szükség az átfestésükre. Még évek múltán is úgy néznek ki, mintha újak lennének. Műszaki felszereltség és dizájn tekintetében a Hörmann termékpalettája széles, mindenki megtalálja a saját igényeinek megfelelő ajtót. Sőt, majdnem valamennyi ajtómotívum választható opcionálisan üvegezéssel és egyedi színbevonattal is. Oldalvilágítók és / vagy felülvilágítók szintén elérhetők.

BejaratiajtoA kiváló hőszigetelésű ThermoSafe alumínium házbejárati ajtó 73 mm vastag ajtólapja, és az alapkivitelhez adott 5-pontos biztonsági zár révén nemcsak energia takarítható meg, hanem betörés és zaj ellen is védett lesz a lakás.

A ThermoCarbon alumínium házbejárati ajtólapja 100 mm vastag, a szárnyprofil pedig szénszállal erősített. Ezáltal a ThermoCarbon ajtók leginkább a passzív házakhoz ideálisak! A 9 ponton záródó zárnak köszönhetően a ThermoCarbon ajtó biztonság tekintetében a legmagasabb kategóriát képviseli.

Mindkét ajtó pántoldala is jobban védett a kiemelés ellen, és opcionálisan kaphatók betörésgátló RC kivitelben is, a még nagyobb biztonság érdekében. Az ajtók hőszigetelt üvegének külső és belső oldalán 8 mm vastag, ragasztott üveg (VSG) szolgálja a maximális biztonságot. Így egy esetleges töréskor az üvegszilánkok egyben maradnak a belső oldali fóliához tapadva, semmilyen sérülést sem okoznak.

Ezen túlmenően a VSG betét nagyfokú betörésgátlást biztosít, mert megnehezíti az ajtón való benyúlást. A fokozottan szigetelt, hőhíd-mentes éltömítés (meleg él) igen jó hőszigetelést nyújt, ez valós energia-megtakarítást és magas hanggátlást biztosít.

A ThermoPlus és ThermoPro acél ajtók szintén széles motívumválasztékban kaphatók. Ezekhez az esztétikus, kedvező árú ajtókhoz alapkivitelként jár a biztonságot nyújtó több pontos reteszelés, kiváló hőszigetelésüknek köszönhetően pedig energiát takarítanak meg. A ThermoPlus ajtóknál a pántoldal egy végigfutó biztonsági léccel van biztosítva, így a pántoldal egy lehetséges kiemelés ellen jobban védve van.

Biztonsági pluszként sok ThermoPro ajtómotívum és az összes ThermoPlus házbejárati ajtó (még az oldal- és felülvilágítóval rendelkezők is) opcionálisan rendelhetők RC 2 betörésgátló biztonsági felszereltséggel.

 

Hormann logo

Még több információ a Hörmann termékekről, aktuális akciókról: www.hormann.hu

 

 

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240