2024. március 19., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

A fejlesztési tárca Agenda 2030 céljaihoz kapcsolódó, eredményes tevékenységének hatásairól számolt be Mernyei Ákos európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az Agenda 2030 az Egészséges Városok Magyar Nyelvű Szövetségében című eseményen 2017. november 17-én, Zalaegerszegen.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy a kormány az elmúlt időszakban számos intézkedést tett a megújuló energiák felhasználásának és az energiahatékonyság növelésének érdekében. Ezek közül is kiemelendő a megújuló energiaforrásokból előállított villamosenergia támogatási rendszer (METÁR) bevezetése és az Otthon Melege Program, amelynek célja a lakossági energiafelhasználás hatékonyságának javítása, a hazai szén-dioxid kibocsátás csökkentése.

A programban az indulástól számítva összesen 29 milliárd forint összegben meghirdetett alprogramok eddig 130 ezer háztartás energetikai korszerűsítését segítették elő.

Mernyei Ákos hangsúlyozta a fejlesztési tárcához nemzeti koordinációjában megvalósuló szemléletformáló kampány, az Európai Mobilitási Hét jelentőségét is, amely a fenntartható városi mobilitási kezdeményezéseket népszerűsíti.

A kontinens legnagyobb környezetvédelmi-közlekedési kampányához Magyarország ötven ország versenyében, Ausztria és Spanyolország mögött a harmadik helyen végzett a több mint 200 csatlakozott településsel.

 

 

Forrás: NFM

 

 

Keresés