2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

3 kep-wEzzel az új vezértémával, új, kiemelt témakörökkel és egy új különbemutatóval, továbbá egy újabb csarnokszinttel várja látogatóit Frankfurtban a Light + Building világvásár 2018. március 18–23. között.

A Light + Building a világítástechnika és az épületgépészet vezető világvásárán összesen mintegy 2600 kiállító mutatja be világítás- és elektrotechnikai, valamint épületgépészeti és épületautomatizálási újdonságait. Középpontjában a piaci fejlődést alapvetően indukáló két téma található: az okos eszközök megjelenése a mindennapokban, valamint az esztétikum és a jó közérzet összhangja.

A 2018-as szakvásár egyik kiemelt területe a biztonságtechnika. A 2018-as Light + Building keretében a 9.1 csarnokban az integrált épületgépészet teljes spektrumát átfogó központját alakítják ki. Az új csarnokszint kínálatát a SECURE! Connected Security in Buildings különbemutató gazdagítja a szakvásárral párhuzamosan rendezett Intersec Fórumon. A hálózatba kapcsolt biztonságtechnika éves konferenciája 2018. március 19–22. között kínál bel- és külföldi előadásokat a tűzjelző és tűzvédelmi eszközök, a beléptető és felügyeleti rendszerek, az informatika és kiberbiztonság témakörében.

AZ ESZTÉTIKA ÉS A JÓ KÖZÉRZET ÖSSZHANGJA

4 kep-wA Light + Building 2018 szakvásár világítástechnikai termékcsoportjának központi eleme a legújabb formatervezési irányzatok bemutatása a világítótestek piacán, továbbá a kiállítók dizájnkompetenciájának szemléltetése. A fény emberre, emberi egészségre, teljesítőképességre és közérzetre gyakorolt hatásával foglalkozó Human Centric Light (HCL) jelentősége egyre növekszik, szoros összefüggésben a világítás digitalizálásával, amely a fénytervezésben is új dimenziókat nyitott. A HCL-hez hasonlóan a digitalizáció a közvilágítás irányítását is lehetővé teszi és megalapozza az újabb szolgáltatások bevezetését – például az elektromos autók töltőállomásainak telepítését, a WiFi-hálózatok kialakítását, felügyeleti érzékelők, vészhelyzeti hangszórók vagy vészjelző gombok beépítését. Mindez hozzájárul a Smart City-koncepciók megvalósításához.

AZ OKOSODÓ MINDENNAPOK

Az intelligens és hálózatba kapcsolt épületek építésében és üzemeltetésében kulcsfontosságú terület az elektrotechnika, valamint az épületgépészet és az épületautomatizálás.

5 kep-wKözponti, átfogó megoldásokra irányuló keresztmetszeti technológiaként az elektrotechnikának központi szerepe van az épületgépészeten belül. Ebből következően csak a Light + Building szakvásáron láthatunk elektrotechnikai megoldásokat más szakmák, mint például a világítástechnika, az épületgépészet vagy az épületautomatizálás összefüggésében.
Az épületautomatizálás a műszaki szakágak összefogása miatt tölt be fontos szerepet: az elektrotechnikai berendezések összekapcsolásával és digitalizálásával egyre színvonalasabb körülmények között dolgozhatunk és élhetünk.

Az energiát hatékonyan használó épületrendszerekhez, villamos rendszerekhez és épület-infrastruktúrához kapcsolódó kínálatot a szakmai látogatók a 8.0 csarnokban találják meg. A 11.0 csarnokban minden az elektromos szereléstechnikáról és átviteli hálózatokról szól. A dizájnt előtérbe helyező villamos szerelési rendszerek és épületgépészeti rendszertechnika a 11.1 csarnokban kap helyet.

A kiállítók által bemutatott széles termékskála mellett a Light + Building szakvásár változatos kísérő rendezvényei is nagy érdeklődésre tartanak számot.

Luminale Messe-Frankfurt-wLUMINALE SZAKVÁSÁR

Mintegy 200 000 látogatóval a Luminale az egyik legnagyobb rendezvény Frankfurtban és a Rajna-Majna régióban. A fényfesztivált kétévente, a Light + Building nemzetközi szakvásárral egyidejűleg rendezik meg. 2018. március 18–23. között új koncepcióval jelenik meg: Frankfurt és Offenbach városa nem csupán a fényművészet színpada lesz, hanem a fesztivál tárgya is egyben.

 

 

További részletek: www.light-building.com
Magyarországi képviselet: www.bdexpo.hu

 

 

 

Keresés