2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

nbAz építőipar felgyorsult üteme egyre nagyobb elvárásokat támaszt a gyártókkal és termékeikkel szemben. A kivitelezők a rendkívül szoros határidők miatt folyamatosan keresik azokat a lehetőségeket, hogyan lehetne az időjárástól függetleníteni és felgyorsítani a technológiai folyamatokat.

A rohamtempós építkezések világában a hidegburkolás esete speciális. Ma már minden gyártó széles választékot kínál, ami alapján eldönthető, hogy a terméket hol és mire használják. Kevésbé szegmentálódik azonban a termékválaszték a felhordhatóság körülményei szerint. A Weber nemzetközi tapasztalatának köszönhetően minden felmerülő problémára nyújt megoldást, például a speciális esetekhez szükséges gyorskötő anyagok is szerepelnek a kínálatában.

Gyorskötő anyagok

A gyorskötő anyagokat általában szűk határidők esetén alkalmazunk, és mint nevük is mutatja, különleges összetételüknek köszönhetően ezek kötésideje egy normál anyagéhoz képest akár egyharmadára is csökkenhet.

Vegyünk egy gyakorlati példát: egy üzlethelyiség burkolatát kell felújítani egy hétvége alatt. A helyiségek padlóját a 3 milliméternél nagyobb felületi egyenetlenség miatt célszerű kiegyenlíteni, az egyik helyiségben lefolyóvíz elleni szigetelést is kell készíteni. A felhasználandó termékek kiválasztásakor azonban nemcsak a burkolatragasztók közül választhatunk gyorskötésű anyagot, hanem az aljzatkiegyenlítéshez és vízszigetelési munkálatokhoz is.

Termékpaletta

abraAz aljzatkiegyenlítés megkezdése előtt minden esetben válasszuk a terméknek és alapfelületnek megfelelő alapozót. Nedvszívó alapfelületek esetén weber.niv primert, nem nedvszívó felületek esetén (pl. meglévő csempeburkolat) alkalmazzunk weber.col bondprimer tapadóhidat.

Az alapozás után (a megfelelő kivárási idő elteltével) a kiegyenlítést végezzük weber.niv rapid gyorskötő aljzatkiegyenlítővel. Kötésideje 3-5 óra centiméterenként.

Ahol vízszigetelési igény lépne fel, ott alkalmazzuk a weber.tec Superflex D2(Superflex D2) kétkomponensű, vegyi gyorskötésű vízszigetelő habarcsot. Az anyag kiválóan alkalmas kül- és beltéri használatra, teraszoknál, vízszigetelésre pincefalaknál, medencéknél, tartályoknál is.

Mivel nem cementkötésű, így kötése sokkal kevésbé érzékeny az időjárási körülményekre. A habarcs 4 óra elteltével közvetlenül burkolható. Mindig alkalmazzuk a rendszertermékeket, jelen esetben pl. a weber.tec 829 (Superflex 75/4) hajlaterősítő szalagot.

Jelentős időmegtakarítás érhető el továbbá gyorskötő burkolatragasztó alkalmazásával. A weber.col rapid gyorskötésű ragasztóhabarcs kötésideje/járhatósága kb. 3 óra. Fugázását 8 óra elteltével lehet megkezdeni weber.color comfort, illetve weber. color perfect fugázóanyagokkal.

Összességében elmondható, hogy az építőipar olyan elvárásai mellett is, mint a technológiai folyamatok időjárástól való függetlenítése, megvalósítható a minőségi burkolás, ám ehhez – a fentieket figyelembe véve – mindenképpen érdemes körültekintően megválasztani a speciális esetekhez alkalmazható anyagokat.

 logo

 

www.weber-terranova.hu

 

Keresés

mehi-banner-media 120x240