2024. április 25., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

1-kep-wA hidegen hajlított zártszelvényekből készült acélszerkezetek korrózió elleni védelmére kínál hosszú távú megoldást a tűzihorganyzás.

A hidegen hajlított zártszelvényekből tervezett acélszerkezetek előnye, hogy kevesebb acélanyag alkalmazásával, azaz vékonyfalu acélszelvények felhasználásával költségtakarékos, ugyanakkor rendkívül jó stabilitású konstrukciókat lehet előállítani. Az ilyen szerkezetek korrózió elleni védelmének gyenge pontja, hogy a többnyire hosszú és sokszor bonyolult alakú szelvények belső tereiben a legtöbb technológiával nem lehet megoldani a felületek korrózió elleni védelmét. Erre a problémára kínál kiváló megoldást a már készre gyártott acélszerkezetek darabáruként történő tűzihorganyzása (MSZ EN ISO 1461). A magyar tűzihorganyzó ipar meghatározó vállalatai, a NAGÉV CINK KFT. és NAGÉV KFT. széles terjedelmi tartományban kínálják a nemzetközi szabványoknak megfelelő, minőségi bérhorganyzás lehetőségét, ezzel elkerülhetővé teszik a festési technológiák alkalmazásával járó hátrányokat.

A kapott bevonat – szokásos légköri hatásoknál – több évtizedes (>30 év, MSZ EN ISO 9224:2017) karbantartásmentes védelmet nyújt, melynek különös jelentősége van vékony szelvényeknél az általában minimális korróziós anyagtartalékok miatt.

2-kep-wKOMPAKT, HOSSZÚ TÁVÚ VÉDELEM

A tűzihorganyzás technológiai sajátosságaiból adódóan nem kerülhető el, hogy a zárt szelvényekből gyártott acélszerkezetek belső felületeit ne vonják be horgannyal. Ugyanis a szerkezeti elemek a horganyfürdőben nem merülnének el, egyúttal balesetveszélyt is okoznának. A horganyolvadékból történő kiemeléskor pedig a szerkezetek minden sarkából ki kell, hogy folyjék a fémolvadék, ezt szolgálják a technológiai nyílások (1-2. kép).

A belső felületeken képződött tömör védőréteg minőségi jellemzői, így vastagsága is egyenértékű a szelvények külső oldalán levővel. Ezzel biztosítva van a teljes acélszerkezeti elem bevonatainak egységessége. A kész horganyzott termékek azonnal szállíthatók és szerelhetők.

AMI CSAK KELL AZ ÉPÍTŐIPARNAK

A NAGÉV-vállalatok horganyzási palettájának egyik legnagyobb piaci szegmensét adják az építőiparnak gyártott acélszerkezetek, elsősorban a magasépítéshez használatos termékek. Ezek lehetnek akár funkcionális acélszerkezetek, de nagy mennyiségben kerülnek bevonásra építőipari segédszerkezetek, így állványelemek is (3-4. kép). A tűzihorgany bevonat további nagy előnye, hogy elsőrangú a tapadása (15–40 MPa), mely többszöröse a szokványos festékbevonatokénak, ugyanis metallurgiai kötéssel, ötvözetréteggel kapcsolódik a vashoz. Ezért kevésbé érzékeny a raktározás, szerelés, felhasználás során fellépő mechanikai hatásokra.

3-kep-w4-kep-w

NAGY SZOLGÁLTATÓ KAPACITÁSOK, RUGALMAS TELJESÍTÉS

A NAGÉV CINK KFT. Budapesttől 30 km-re, az M5 autópálya mellé telepített horganyzó üzeme az ország legnagyobb térfogatú bevonókádjával rendelkezik, hétköznapokon meghosszabbított szolgáltatási idővel várja partnereit. Az itt bevonható termékek méretei elérhetik a 15 m hosszúságot és az akár 7,3 tonna darabonkénti tömeget is. A vállalatnál igény szerint, opcionálisan választható a frissen tűzihorganyzott termékek átmeneti korrózióvédelmét biztosító úgynevezett passziválás, mely szokásos légköri hatásoknál akár egy éven keresztül, de tengeri szállítás esetén is hetekre biztosítja a horganybevonat eredeti állapotát. A legfejlettebb technológiákkal felszerelt, hazánkban egyedülálló automata horganyzó a kis és nagy építőipari projektek gyors kivitelezését egyaránt támogatja.

Az anyavállalat, a NAGÉV KFT. kelet-magyarországi tradicionális horganyzó műve Tiszacsegén létesült, ahol az alapítása óta eltelt húsz esztendő alatt több mint kettőszázezer tonna acélszerkezetet vontak be. Itt közepes méretű kádban rövid átfutási idő mellett legfeljebb 3 tonna darabonkénti tömegű és 7,2 m hosszúságú termékek védelmének biztosítása lehetséges.

KONZULTÁCIÓK, NYITOTT SZAKMAI NAPOK A NAGÉV-NÉL

A NAGÉV vállalatok értékesítési tevékenysége az ország teljes területére, de külföldre is kiterjed. Az itt horganyzott acélszerkezetek rendszeresen és nagy mennyiségben kerülnek európai, de akár tengerentúli piacokra is. A techno-lógiával kapcsolatos felhasználói ismeretek, tervezési és gyártási szempontok elérhetők a NAGÉV-vállalatok honlapján (www.nagev.hu).

A vállalatok extra lehetőségként rendszeresen, évente többször megszerveznek vevőik számára nyitott szakmai napokat, melyeken a NAGÉV megrendelői közvetlen információkat kaphatnak technológiai követelményekről, és a valóságban is megtekinthetik a termékek tűzihorganyzását.

 

nagev-logo-w

www.nagev.hu

 

 

 

Keresés