2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Mapei15 LVT GruppoC S1 FRHa belépünk egy étterembe, egy boltba vagy valakinek az otthonába, az első és hosszan megmaradó benyomást a látvány adja. Ahhoz, hogy a burkolatokkal megfelelő légkört tudjunk létrehozni, az esztétikumnak és a funkcionalitásnak összhangban kell lennie.

LVT vagy design PVC burkolatok

A burkolat fajtájáról a tulajdonos hoz döntést, azonban a kivitelezőnek ajánlásokkal kell segítenie, hogy a megrendelő vágyai és a műszaki igények harmonikus egységbe kerüljenek. Ilyen harmonikus egységet érhetünk el, ha az LVT (Luxury Vinyl Tile) vagy design PVC-nek nevezett burkolat mellett döntünk.

Ez a burkolattípus a legdinamikusabban fejlődő burkolat, amiből ma már lenyűgöző választék áll rendelkezésre.

Mapei15 LVT GruppoD S1 FRA döbbenetesen valósághű csempe- és beton laputánzatoktól kezdve a természetes kő- és parkettaimitációkon keresztül a semmivel össze nem hasonlítható, egyedi struktúrájú és mintájú lapokig sok minden elérhető a kereskedelemben.

Ez a páratlan választék lehetővé teszi az építkezők számára, hogy a nekik tetsző stílust és hangulatot alakítsák ki. Azonban tévedés azt hinni, hogy ezt, a lehetőségek végtelen tárházát biztosító burkolattípust mindig ugyanazzal a ragasztóval fektethetjük!

Az LVT ragasztáshoz nem lehet hagyományos PVC-ragasztókat alkalmazni, mert az igényelt tapadás, a méretbeli stabilitás, a hőmérséklet-változások okozta igénybevételek nem azonosak a hagyományos PVC burkolatok igénybevételével.

Ezért a Mapei jelszava, hogy az LVT burkolatokhoz LVT-hez fejlesztett segédanyagokat használjunk.

LVT segédanyagok a Mapei termékpalettán

Lakossági és ipari alkalmazásokhoz, akár nagy igénybevétel esetén is használjunk Ultrabond Eco 4LVT szálerősített ragasztót. A termék megfelelő kórházakban, bevásárlóközpontokban, repülőtereken, illetve minden olyan helyszínen, ahol rendkívül intenzív forgalom jellemző.
Amennyiben eltávolítható modulburkolatot kell kialakítanunk, például egy szokásos irodai álpadlóra történő burkolásnál, vagy egy kereskedelmi vásáron történő ideiglenes burkolat kialakítása, akkor ideális választás az Ultrabond Eco Tack 4 LVT ragasztó. A burkolat telepítése ezzel a ragasztóval nagyon gyors.

A termék alkalmazható az összes szokásos építőipari aljzaton, amennyiben azok szilárdak és pormentesek. Így nem jelent gondot a cementes aljzatokra, műgyanta padlóra, márványra, kerámiára, ragasztott fa vagy fém aljzatra történő burkolás sem.

LVT burkolatok kialakítása

Mapei15 LVT GruppoA S3 FR 02Az LVT burkolatok kialakítása általában zártan történik. Azonban ez egyáltalán nem indokolt, amikor egy természetes követ vagy csempét imitáló burkolatot fektetünk. A szokásos burkolati kép ilyenkor egy fugázott felület. Ezidáig az ilyen típusú burkolat kialakítására csak nagyon nehezen kivitelezhető megoldások léteztek, és nyugodtan mondhatjuk, hogy jól használható termék nem volt. Most viszont már létezik a Flexcolor 4 LVT diszperziós fugázó.

A termék kiválóan alkalmas fugázott LVT burkolat kialakítására. A Flexcolor 4 LVT úgy használható, mint egy hagyományos hidegburkolati fugázó, és az eredmény is megszólalásig hasonlít egy szokásos csempéhez, természetes kőhöz.

Nedves környezetben, akár zuhanykabinban történő LVT burkolat fektetéshez használjuk az Ultrabond Eco MS 4 LVT ragasztót, vagy ennek állékony változatát, az Ultrabond Eco MS 4 LVT/Wall ragasztót.

Ez a két termék annak ellenére, hogy csak egykomponensű, tartós vízterhelés hatására sem lágyul vissza.

Meglévő hidegburkolatra lehet-e LVT burkolatot fektetni?

Ilyenkor az első feladat a felület kiegyenlítése. Ezzel az a probléma, hogy egy önterülő kiegyenlítővel történő vékony öntésnél a fugákban kissé megsüllyed az anyag, és ez hosszú távon meglátszik a burkolaton is. Azonban a használatra kész Planiprep 4 LVT használatával megoldhatjuk ezt a problémát. A Planiprep 4 LVT-vel, glettelés és csiszolás után tökéletes felületet biztosíthatunk a burkolat fogadására.

Részletes megoldásokért és műszaki tanácsokért forduljon a MAPEI Kft. Műszaki Ügyfélszolgálatához, ahol személyes szaktanácsadással is segítik a szakembereket, magánépíttetőket: www.mapei.com/adv/HU/SZAKTANACS/

 

 MAPEI elsoreveglegesepitesimegoldasok mapeihu FINAL

 

 

 

Keresés