2024. március 19., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

Esemény naptár

Hamarosan kiderül milyen az „Év háza” idén - Eredményhirdetés az Építészet Világnapján, október 2-án

Hétfő 02 Október 2017, 10:00 - 17:00

ev haza dijatado-wAz idén tavasszal újra a Baumit kiemelt támogatásával meghirdetett „Év háza" pályázaton a fődíj mellett több különdíj is gazdára talál. Eredményhirdetés október 2-án, 10:30 kezdéssel a Magyar Építőművészek Szövetsége székháza, Kós Károly termében.

Az idei pályázat ismét a Magyar Építész Kamara és az Magyar Építőművészek Szövetsége védnökségével, valamint a Baumit, mint főtámogató együttműködésével került kiírása. A rendelkezésre álló rövid idő alatt 24, a magyar építészet változatosságát bemutató érvényes pályamű érkezett.

Az „Év háza 2017" pályázat Kuratóriumának fődíja 500 000 Ft, amely mellett idén több különdíjat ítélt oda a zsűri.

Az „Év háza" pályázat filozófiája szerint a zsűri állandó tagjai mellé minden évben az előző évben Ybl Miklós-díjjal jutalmazott építészeket kérte fel, jelen esetben a 2016-ban díjazottakat.

A előző évekhez hasonlóan az idei zsűri elnöke Dévényi Sándor DLA, a Magyar Művészeti Akadémia alelnöke, tagjai pedig Krizsán András DLA, a Magyar Építőművészek Szövetsége elnöke, Dr. Hajnóczi Péter, a Magyar Építész Kamara elnöke, Szoják Balázs, az „Év háza" díj kurátora, Tóth Balázs, építész és az ÉMI Nonprofit Kft. szakértője, és Dr. Tóth Elek DLA a BME Magasépítési Tanszék ny. egyetemi docense.

A 2017. évi pályázat zsűrijébe való felkérést idén a 2016-ban Ybl Miklós-díjat kapott építészek, Viszlai József, Pro architektúra díjas építész és Miskolc város egykori főépítésze, valamint Lantay Attila, Székesfehérvár város főépítésze is elfogadták.

A Magyar Építész Kamara és az Magyar Építőművészek Szövetsége különdíjai mellett a zsűri idén az Internorm Ablak Kft. és a Xella Magyarország Kft., valamint új támogatóként a Hella Árnyékolástechnikai Kft. különdíjait is átadja.

a

Helyszín: Magyar Építőművészek Szövetsége székház, Kós Károly terem (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.)

Időpont: 2017. október 2. 10:30-tól (regisztráció: 10:00)

a

További információ: www.evhaza.hu, valamint a pályázat lebonyolítójától, a Build-Communication Kft-től kérhető (Gyurcsik Fanni, T: (+36-30) 758-4880, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. )

a

a

Forrás: Build-Communication Kft.

a

a

Vissza

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web