2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Esemény naptár

Nyisson és látogasson Ön is: Hatékony Ház Napok országszerte

Től Hétfő 03 November 2014
Címzett Vasárnap 09 November 2014

HatekonyHazNapok logo-kicsi2014. november 3-9. között energiatakarékos házakat, épületeket látogathat meg a nagyközönség Magyarországon és az EU további 9 országában. A nyílt napok legfontosabb célja, hogy kézzelfogható tapasztalatot nyújtson az alacsony energiaigényű (avagy közel nulla energiaigényű) épületekről minden érdeklődő számára - segítségként az energiahatékonysági pályázatokon való induláshoz is.

A klímaváltozás, az energiafogyasztás növekedése és változó energiaárak az egész világon hatással vannak az építészeti szabványok folyamatos szigorítására. Ezzel párhuzamosan az épülettulajdonosok és -használók elvárásai is nőnek, egyre többen szeretnének minél inkább energia-hatékony épületekben lakni és dolgozni. Ennek megfelelően az Európai Unió országaiban 2021-től már csak ilyen lakóházak építését fogják a hatóságok engedélyezni az Épületenergetikai Irányelv alapján (közintézményekre már 2019-től érvényben lesz az új szabvány).

A „Hatékony Ház Napok: Nyisson Ön is!" kampány keretében a GreenDependent Intézet és szakmai partnere, a Magyar Passzívház Szövetség (MAPASZ) az ország számos településén élő tulajdonosok aktív közreműködésével energia-hatékony középületeket és lakóházakat nyit meg november3-9. között, hogy mindenki megnézhesse, milyen is egy ilyen házat kialakítani, abban élni és dolgozni. A látogatások keretében lehetőség nyílik a személyes tapasztalatcserére, információ megosztásra, és adott esetben a szakemberekkel történő beszélgetésre is.

A látogatható házak nagyok sokfélék: van köztük új és felújított épület, ökofaluban található szalmabála ház, minősített passzívház, saját kezűleg felújított ház, F-ből A+ kategóriásra javított ház, 13 lakásos passzívház, zöld óvoda, aktív ház, Élhető Jövő Park, Építőipari Tudásközpont stb.

Az épületek és a látogatások időpontjai a www.hatekonyhaz.hu/property oldalon találhatók meg, itt lehet az egyéni, valamint a több épületet is érintő buszos látogatásokra is jelentkezni. 

A

Építészek a látogatásokért MÉK kreditpontot igényelhetnek (2013/294)!

 A

A

Nyisson és látogasson Ön is, regisztráljon a www.hatekonyhaz.hu oldalon!

A

További információk:Vadovics Kristóf, telefon: (+36-20) 512-1886, email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , GreenDependent Intézet: www.intezet.greendependent.org

A

Forrás: GreenDependent Intézet

A

Vissza

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web