2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Esemény naptár

BAU 2015

Től Hétfő 19 Január 2015
Címzett Szombat 24 Január 2015

BAU15 logo-kicsiMünchenben rendezik 2015. január 19-24. között a világ vezető építőipari szakvásárát, ahol kétévente találkoznak az építészet és az építőipar szereplői a szélrózsa minden irányából.

A BAU 2015 kínálatában a szakma egésze egy helyen koncentrálódik:

  • Alumínium
  • Építőipari vegyi anyagok
  • Software és hardware az építésben (BAU IT)
  • Üveg
  • Természetes kő, műkő
  • Acél, nemesacél, horgany, réz
  • Felvonók és mozgólépcsők
  • Energia- és építési technológiák
  • Épületautomatizálás, épületvezérlés
  • Kő, agyag
  • Tégla, tetőkonstrukciók
  • Csempék, kerámiák
  • Szolgáltatások
  • Padlóburkolatok
  • Fa, műanyag
  • Zárak, vasalatok, biztonság
  • Kapu- és ajtómozgató rendszerek
  • Külső terek kialakítása
  • Szakkiadók
  • Belső terek építőanyagai
  • Ajtók és ablakok

A

Számtalan kísérőrendezvény is várja az érdeklődőket:

FÓRUMOK

A fórumokat 3 téma köré csoportosítják:

  • a jövő építészete,
  • építőipar,
  • városfejlesztés.

Az A4-es csarnokban tartott előadások az építész szerepét kutatják most és a jövőben. A 11:00 – 14:00 között tartott előadásokat a BAU az AIT illetve az XIA építészeti magazinokkal, valamint a Német Belsőépítészek Szövetségével (Bund Deutscher Innenarchitekten) együttműködve szervezte. Minden nap építészek és gyártók fognak aktuális témákban érdekes beszélgetéseket folytatni. Bemutatják és megvitatják az új fejlesztéseket és trendeket. A témák a faszerkezetű épületek technikai lehetőségeitől a mobil építészetben alkalmazott elasztikus anyagokig terjednek, szó lesz a meglévő épületek átalakításról, a világításra vonatkozó új szabályokról, hibrid alkalmazásokról és a társadalmi felelősségvállalásról az építészetben.

6 délután során a „Building the future" elnevezésű fórum keretén belül a DETAIL kutatói nemzetközi kutatási projekteket fognak bemutatni, amelyek során jól ismert előadók nyújtanak betekintést kutatásaikba. Hogyan tudnak a várostervezők és építészek egy olyan keretet létrehozni, amely képes megbirkózni az egyre bővülő városi közösségekkel? Mi történik azokkal a vidéki területekkel, ahonnan folyamatos az emberek elvándorlása a városokba? Hogyan tudunk tovább építkezni, miközben az erőforrások megtakarítása a cél? Hogyan lehet a legjobban visszanyerni a bontások során az anyagokat, és hogyan lehet azokat a legjobban újrahasznosítani? A sorozatgyártás milyen hatást gyakorol az épített környezetre? Mi, mint felhasználók, hogyan befolyásoljuk a jövő építészetét?

Az „Az építés jövője" nevű fórumon a C2-es csarnokban ismét jól ismert tervezők, építészek és mérnökök fogják elmondani gondolataikat a jövőbeli épülettervezésről és kivitelezésről, projektpéldákkal illusztrálva.

A B0-ás csarnokban elhangzó előadások különböző perspektívákból átfogják a teljes építőipart. Négy intézmény szervezi az előadásokat: A Német Környezetvédelmi, Természetvédelmi, Építésügyi és Nukleáris Biztonsági Szövetségi Minisztérium, a Fraunhofer Építőipari Innovációs Szövetség, a BAKA (Bundesarbeitskreis Altbauerneuerung), valamint az Európai Ajtó- és Nyílászáró-szövetség (E.D.S.F.). A német szövetségi minisztérium több előadást fog tartani a kutatásokról és a támogatási kezdeményezéseikről, valamint a politikai célokról és a jogi keretekről. A Fraunhofer néhány kutatásáról számol majd be konkrét projektpéldákkal illusztrálva. Ennek a fórumnak egy másik fókusza az épületek felújítása és korszerűsítése. A BAKA által szervezett előadásokban arra keresik a választ, hogyan lehet a már meglévő épületeket korszerűsíteni, hogy megfeleljenek a jövő kihívásainak. Az E.D.S.F. ismét a nyílászárókkal kapcsolatban tart majd előadásokat, beszélgetéseket.

SPECIÁLIS FÓRUMOK

KUTATÁSI WORKSHOP

A C2-es csarnokban 17 kutatóintézet egy különleges show-t szervez „ResearchWorkShop" címmel. Az alábbi területeken mutatnak be újdonságokat és új fejlesztéseket.

A

ÖKO-DESIGN AZ EMBERÉRT ÉS A TERMÉSZETÉRT

Az IFT Rosenheimmel együttműködve a C4-es csarnokban szervezett speciális show-n olyan, épületborításként alkalmazható anyagokat, építési stílusokat és technológiákat, valamint alkatrészeket mutatnak be, amelyek mindegyike csökkenti a környezetre és az erőforrásokra nehezedő nyomást.

A

BUILDING FOR LIFE – A DEMOGRÁFIA ZÖLDRE VÁLT

Az A4-es csarnokban kapott helyet ez a speciális show, ahol arra fókuszálnak, s milyen anyagokra, termékekre van szükség a tervezés során. A csarnokban egy modellházat is fel fognak állítani, ahol arra láthatunk példát, hogyan lehet a munkahellyel egy fedél alatt lakni.

A

A TEXTILÉPÍTÉSZET TÖBBRE IS KÉPES!

Innovatív textil- és fóliatermékek az A2/B2 csarnok közötti Átriumban kiállítva bizonyítják majd ezeknek az anyagoknak a tartósságát és alkalmazkodóképességét.

A

A 2011-ben első alkalommal megrendezett „Építészek hosszú éjszakája" sikerén felbuzdulva 2015-ben a látogatok ismét részesei lehetnek a nagyszerű programnak, amikor a város legszebb és legjelentősebb építményeivel ismerkedhetnek meg varázslatos éjszakai hangulatban. 

A

Belépőjegy – A BAU 2015 vásárra csak regisztrációval egybekötve lehet belépőjegyet váltani, mind online, elővételben, mind pedig Münchenben, a helyszínen. Az BAU 2015 szakvásárra elővételben kizárólag az interneten (www.bau-muenchen.com) keresztül lehet jegyet (1 napos, 2 napos, 6 napos) rendelni. Érdemes kihasználni a lehetőséget, mert elővételben olcsóbban válthatjuk meg a jegyet, mint a helyszínen, Münchenben. A belépőjegyek a honlapon csak hitelkártyával fizethetők ki.

Változás, hogy az előző évektől eltérően a müncheni tömegközlekedési eszközöket a kiállításra szóló látogatói belépőjeggyel már nem lehet ingyenesen igénybe venni.

A

További részletes információ a www.bau-muenchen.com honlapon található.

a

Vissza

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web