2024. április 18., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Esemény naptár

X. Jubileumi Rockwool Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia - Építészeti tűzvédelem az elektronikus építésügyben

Csütörtök 03 április 2014, 09:30 - 17:00

Beharangozo-kicsi

A

Szervezők: Magyar Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Tagozata
A Magyar Építész Kamara Tűzvédelmi Tagozata
A Rockwool Hungary Kft.
Védnökök: TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség
A TMKE Tűzvédelmi Mérnökök Közhasznú Egyesülete
Média partner: Katasztrófavédelmi szemle
A Védelem online, www.vedelem.hu
A Magyar Építéstechnika

Időpont:2014. április 03., csütörtök

Helyszín:Construma Építőipari Szakkiállítás, Hungexpo Vásárközpont, 25. pavilon
(1101 Budapest Albertirsai út 10.)

A

A CPR rendelethez szorosan kapcsolódik a 2013. júliusában megjelent 275/2013. (VII. 16.) Korm. rendelet Az építési termék építménybe történő betervezésének és beépítésének, ennek során a teljesítmény igazolásának részletes szabályairól.

A tervezők nagy része még nem is érzékeli igazán, hogy 2013. július 01.-től életbe lépett CPR rendelet (Európai Parlament és Tanács 305/2011/EU rendelete) okán milyen módon növekedett meg a felelősségük az épületekbe betervezésre kerülő építési termékekkel, építményszerkezetekkel összefüggésben és a tűzvédelmi előírások (OTSZ Országos Tűzvédelmi Szabályzat) betartásáért.

Az elektronikus építésügyi rendszerben az építési termékek, építményszerkezetek teljesítmény jellemzőinek a teljes tervezési és kivitelezési folyamaton keresztül össze kell futniuk és azonos módon kell megjelenniük, kezdve a tervezési szerződéssel, programmal, ahol pl. a szakági tervezőt is be kell vonni, majd az engedélyezési tervek, kiviteli tervek tartalmi részletességének megfelelően és végül a kivitelezés fázisában az elektronikus építési naplóban igazoltan. A konferencia a tűzvédelem oldaláról mutatja végi az egyes fázisokat.

A

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! A regisztráltak ingyenes tekinthetik meg a Construma kiállítást is!

A

Regisztráció: www.construma.hu

A

A részletes program:

09:30 - 10:00 Regisztráció

10:00 - Megnyitó - Lengyelfi László ny. tű alezredes, a MMK Magyar Mérnök Kamara Tűzvédelmi Tagozatának az elnöke

10:00 - 11:00 Tervezői szerződés és felelősség az új PTK. életbelépése után.
2013. március 15.-vel lép életbe az új polgári törvénykönyv, mely a tervezői szerződéseket és az azzal kapcsolatos szavatossági kötelezettségeket is szabályozza. Hogyan szerződjünk? Miként szerződjön a szakági tervező? Ki miért tartozik felelősséggel? Mi a szerepe és tartalma a tervezési programnak?

Előadó: Dr. Gáts Andrea ügyvéd, a Magyar Építész Kamara jogalkotással foglalkozó jogásza

11:00 - 12:00 Milyen mértékben és miként kell megjelennie a tűzvédelemi teljesítmény jellemzőknek az engedélyezési tervekben? ÉTDR-ben jelenik meg!
A 275/2013. (VII. 16.) Korm. rendelet valamint a 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet értelmében a terveknek minden esetben tartalmazniuk kell a tervezett építmény, építményrész milyen műszaki megoldással teljesíti az OTÉK 50. § (3) bekezdésében meghatározott követelményeket, (pl. tűzbiztonság), még abban az esetben is amikor a tűzoltóság nem szakhatóság. Mit vizsgál az építés hatóság, szakhatóság?

Előadó: Dr. Takács Lajos Gábor adjunktus, BME Épületszerkezettani Tanszék, a MÉK Magyar Építész Kamara Tűzvédelmi Tagozatának elnöke

12:00 - 12:30 Kávé szünet

12:30 - 13:30 Tűzvédelemi teljesítmény jellemzőknek való megfelelés a kiviteli tervekben?
Elektronikus építési napló része! Építési termékek és építményszerkezetek meghatározása a kiviteli terv fázisban az engedélyezési tervben meghatározott tűzvédelmi teljesítmény jellemzők figyelembevételével. Milyen többlet tervezés szükséges tűzvédelmi szempontból a kiviteli terv fázisban. Mit kell meghatározni és kinek?

Előadó: Mészáros János tűzvédelmi szakértő, MÉK Magyar Építész Kamara és MMK Magyar Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Tagozat Minősítő Bizottság vezetője

13:30 - 14:30 Miként kell igazolni az elektronikus építési naplóban a tűzállósági teljesítmény jellemzőket!
Az építési engedélyben meghatározott tűzvédelmi teljesítmény jellemző kielégítésére alkalmas, a kiviteli tervben meghatározott építési termék építményszerkezet megfelelőségét az elektronikus építési naplóban kell igazolni. Mi a feladata a tervezőnek, szakági tervezőknek, kivitelezőnek, beruházónak, felelős műszaki vezetőnek? Ki mit igazol? Mit néz a hatóság? Hatósági tapasztalatok, min bukik el az átvétel?

Előadó: Lestyán Mária, TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség, Építészeti Tűzvédelmi Tagozat vezető, (Lászik Gábor tű. őrnagy, Orosházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság)

14:30-tól Kérdések-válaszok. A Construma kiállítás megtekintése.

15:00-tól MÉK kredit igazolások valamint részvételi igazolások munkáltató felé kiadása

A

Kérdés esetén a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen készségesen állnak rendelkezésre!

Vissza

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web