2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

intersolar-nyertesekAz elismerést a napenergia-ipar leginnovatívabb vállalkozásainak, termékeinek és szolgáltatásainak ítélték oda június 19-én, immáron hatodik alkalommal, a müncheni Intersolar Europe kiállításon.

Az érdeklődő vállalatok 2013. február 1. - március 28. között nyújthatták be pályázataikat. Ebben az évben 19 ország 101 vállalata versengett a Intersolar díj elnyerésért.

Nyertesek

A) Fotovoltaikus kategória

LG Electronics Deutschland GmbH – LG Mono X NeoN

Az LG legújabb fejlesztésű Mono X NeoN napeleme különösen nagy teljesítményű, mindemellett nagyobb hatékonyságot biztosít alacsonyabb költségszint mellett. Lehetővé teszi az úgynevezett n-típusú (kétoldali) napelemek alkalmazását, ezáltal hasznosítva mindkét oldalon a napsugárzás energiáját.

Schletter GmbH – Smart PV Charge

Az intelligens töltési eljárás a napenergia helyben történő fogyasztásának továbbfejlesztett módja, kombinálva az e-mobilitással. Interface szerepét tölti be a PV rendszer, az energia menedzser és egy elektromos jármű akkumulátora között. A Smart Charge PV biztosítja az épületek és járművek igény szerinti energiaellátását.
A zsűrit a rugalmas töltési folyamat és a kapcsolódó kiegészítő tárolási kapacitás győzte meg, melynek segítségével a helyszíni fogyasztás több mint 80%-os is lehet.

SMA Technology AG - Sunny Boy Smart Energy

Egy kompakt, teljesen integrált tárolási rendszer, amely gyorsan és könnyen telepíthető. Kapacitása 2 kilowattóra (kWh), a tárolási rendszer különösen alkalmas azon magánlakásokban, amelyekben a napenergia helyszíni fogyasztás magas arányát szeretnék elérni. Egy tartós lítium-ion akkumulátor alkalmazása pozitívan befolyásolja a tárolási rendszer általános gazdasági életképességét, és csökkenti a meghibásodások kockázatát.

 

B) Solar Thermal technológia kategória

Clique Solar Mumbai – Arun 100

A cég kifejlesztett egy nagyüzemi napkollektort, mely ipari és kereskedelmi használatra ideális a napos régiókban. A két-tengelyű koncentrátor, az Arun 100, maximum 250 °C hőmérsékletű forró vizet vagy gőzt állít elő. A kollektor széles körben alkalmazható, mint például hőtermelés generálása ipari alkalmazások, vagy gőzzel működő gépek számára.
A zsűrit a széleskörű alkalmazhatóság mellett a rendszer rövid, 2,4 éves megtérülési ideje győzte meg.

Ezinc Metal San. Tic. A.S. – Nanosol Compact Solar vízmelegítő

A napenergiával működő vízmelegítő a vizet szivattyúk nélkül melegíti fel. A víz felmelegítése közvetlenül a Nanosol Compact Solar vízmelegítő tárolótartályában történik, amely költségmegtakarítást és a meghibásodás kockázatának csökkenését eredményezi. A vízmelegítő mindemellett egyszerűen telepíthető, és helytakarékos plug & play rendszerrel van ellátva.

 

C) Európai Solar Project kategória

Belectric Solarkraftwerke GmbH - Solar Power Plant Templin

A Belectric cég Németország harmadik legnagyobb PV erőművét nyitotta meg Templinben (Brandenburg), amelynek névleges csúcsteljesítménye 128 megawatt (MWp). Az erőmű 1,5 millió vékony modulrétegből és 114 inverterből áll. A szigorú ellenőrzésnek köszönhetően az intelligens erőmű-technológia biztosítja a stabil üzemi feszültséget, és kompenzálja a hálózati ingadozásokat a nap minden időszakában. Speciális elektronikai eszközökkel ellensúlyozzák a meddő teljesítményt és a fázisváltó garantálja a nem felhasználható meddő teljesítmény kiegyensúlyozását.

Galaxy Energy GmbH – Galaxy Energy energia rendszer

A Galaxy Energy egy olyan energia rendszert tervezett széndioxid-semleges épületek számára, amely nem igényel gázt, olajat vagy fát a fűtéshez. Galaxy Energy építési rendszerének középpontjában egy szarufa rendszer található, amely lehetővé teszi a napelemes modulok tetőbe történő beintegrálását. Az innovatív energetikai rendszer tartalmaz egy mennyezeti légfűtőt, egy hőszivattyút, és egy integrált jégtároló rendszert, melyekkel az épület fűtése illetve hűtése megoldható az évszaknak megfelelően.

Conergy AG - napelemes rendszer tetőre

A Conergy AG egy tetőre szerelt napelemes rendszert (8 kWp) alakított ki a barcelonai LASAL del Varador étterem tetején a helyszíni napenergia-felhasználás maximalizálása érdekében. A rendszer méretének tervezésénél a maximális teljesítmény és az önálló működés helyett a közvetlen napenergia-felhasználás volt a középpontban.

További információk: www.intersolar.de  

Forrás: intersolar

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web