2024. május 18., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

IMG 1975-kicsiAz LG Electronics (LG) Európában elsőként Magyarországon mutatta be új változó hűtőközeg áramú (VRF - Variable Refrigerant Flow) megoldását, a Multi V IV-et. A vállalat nagy sikerű Multi V termékeinek legújabb generációja az ágazatban kimagasló, az elődjéhez képest is 30 százalékkal jobb energiahatékonysággal bír, aminek köszönhetően csökkennek az üzemeltetési költségek és kisebb a környezet terhelése is.

A Multi V IV az LG több, saját fejlesztésű technológiáját alkalmazza, valamint egy  kényelmesen használható, új szabályzási funkciót is tartalmaz. A rendszer telepítését pedig a jelentős súlycsökkenés és a megnövekedett csővezetési lehetőségek segítik. Az LG az „Épületgépészet: múlt, jelen és jövő" kiállítás főszponzoraként a Közlekedési Múzeumban mutatta be legújabb Multi V megoldását. Az október 27-ig megtekinthető kiállításon helyet kapott a vállalat klímaberendezéseinek történetét bemutató installáció is.

Az LG legújabb VRF rendszere a vállalat több, saját fejlesztésű technológiáját — új, HiPORTM rendszerű kompresszor és változtatható járatszámú hőcserélő, intelligens olaj-visszavezetés és hűtőközeg gőzbefecskendezés — alkalmazva kimagasló energiahatékonysági és költségcsökkentési mutatókkal rendelkezik. A Multi V IV mind működésben, mind szabályozástechnikában, mind pedig telepíthetőségben a nagysikerű Multi V sorozat egy teljesen új generációja.

A 4 legfontosabb új technológia

A HiPORTM olaj-visszavezetés egy olyan piacvezető technológia, amely hatékonyan csökkenti a kompresszor energiaveszteségét. A HiPORTM az olajat közvetlenül a kompresszorba vezeti vissza, így jelentősen csökkenti a hagyományos kompresszortechnikánál jelentkező alapvető hatékonysági problémákat. A HiPORTM technológiának köszönhetően az egység fajlagos hatásfoka (COP) hűtés esetében 6,7 százalékkal, fűtés esetében pedig 5,4 százalékkal magasabb.

Az LG fejlett gőzbefecskendező megoldása kétfokozatú kompressziós technológiát alkalmaz, amely még különösen hideg környezetben is, akár -25 Celsius fokos külső hőmérséklet mellett is hatékony fűtésről gondoskodik. A HiPORTM technológiával együtt a rendszer az integrált energiahatékonyságot 2 százalékkal, a fűtési hatékonyságot pedig 10 százalékkal javítja. Az LG gőzbefecskendező technológiája 27 százalékkal javítja a fűtési teljesítményt.

Az LG szabadalmaztatott technológiáját alkalmazó, változtatható járatszámú hőcserélő az aktuális üzemmódnak megfelelően működik. A hőcserélő a hő átadó felületének változtatásával a rendszer további 15 százalékkal tudja fokozni az integrált energiahatékonyságot.

A negyedik fontos innováció a kültéri egység szívét jelentő, újgenerációs, inverter kompresszor. A Multi V IV megoldás egy, vagy két első osztályú, inverter kompresszort tartalmaz, amelyek széles üzemi tartományban (15~150Hz) működnek. Az LG fejlett megoldása ennek köszönhetően bizonyos terhelési körülmények esetén minimálisra tudja csökkenteni az energiaveszteséget, és 3 százalékkal javítja az energiahatékonyságot. A Multi V IV emellett rövidebb idő alatt nagyobb mennyiségű hideg, vagy meleg levegő előállítására képes, jelentősen javítva ezzel az épületben tartózkodók komfortérzetét.

IMG 2048-kicsiRendkívül büszkék vagyunk új, rendszerszintű légkondicionálási megoldásunkra, a Multi V IV-re – mondta el Jae Won Yu, az LG Electronics Magyar Kft. légkondicionáló és energetikai megoldások üzletágának vezetője. - Ez a minden tekintetben egyedülálló VRF rendszer több saját, innovatív technológiának köszönhetően átlagosan 4,85-os energiahatékonysági mutatóval dicsekedhet. Ez az iparágvezető termék az üzemeltetés során jelentős költségcsökkentést és fokozott kényelmet jelent az LG ügyfelei számára világszinten."

Energiahatékonyság

A Multi V IV megoldásával a fentieknek köszönhetően a 4,85-os EER-tényezővel bír, ami a VRF rendszerek között a világ egyik legmagasabb értéke. A Multi V IV részterhelésen gyakorlatilag minimálisra csökkenti az energiaveszteséget, így elődjéhez képest akár 30 százalékos előrelépést jelent az integrált energiahatékonyság szempontjából.

Teljesítmény

Az egység hűtési üzemi tartománya -5 °C-ról -10 °C-ra bővült, így ideális megoldást jelent olyan terek hűtésére, amelyek egész évben hűtést igényelnek, például a számítógépes szervertermek. A leolvasztási ciklus mellett is hatékony fűtés csökkenti a leolvasztási időket, így a hideg téli hónapokban akár 27 százalékkal javul a fűtési teljesítmény. Egy másik intelligens energiatakarékossági technológia, az LG fejlett hóérzékelő rendszere, amely megakadályozza, hogy a hó összegyűljön a külső egységen. Mivel az érzékelő rendszer valós idejű felügyeletet biztosít, a ventilátor csak akkor kapcsol be, ha az egységen annyi hó gyűlt össze, amit már le kell fújni, ezzel elkerülve a felesleges energiafelhasználást.

Intelligens távfelügyelet

Az AC Smart intelligens távfelügyeleti rendszer lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy egy könnyen telepíthető, okostelefonos alkalmazás segítségével, vagy számítógépen keresztül távolról is figyeljék és kezeljék a berendezéseket. Az intelligens megoldás segítségével akár 128 beltéri egység felügyelhető.

Telepíthetőség

A rendszer az ágazatban kiemelkedő, 1000 m hosszú csővezetés lehetőségét is támogatja, ami a külső és a belső egység egymástól max. 110 m-es szintkülönbséggel és az egyes belső egységek közötti max. 40 m-es távolság lehetőségével a Multi V IV-et ideálissá teszi magasabb iroda- és lakóépületekben történő alkalmazására is. A megoldási lehetőségeket tovább bővíti, hogy a kültéri egység más gyártók termékeinél átlagosan 26 százalékkal könnyebb. A kisebb tömegnek köszönhetően a tartószerkezetekre mérsékeltebb terhelés hárul, és a kültéri egység felszerelése is egyszerűbbé válik.

IMG 1958-kicsiAz LG Multi V IV-gyel bárki közelebbről is megismerkedhet, aki ellátogat Budapesten a városligeti Közlekedési Múzeumba. Az LG Electronics a főszponzora ugyanis az „Épületgépészet: múlt, jelen és jövő" kiállításnak, ahol a vállalat installációjában nyomon követhető a vállalat épületgépészeti megoldásainak története. A jelenkor csúcstechnológiája a Multi V IV kültéri egységben ölt testet, amit az LG legújabb beltéri egységei egészítenek ki.

Forrás: Well PR

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web