2024. április 25., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Ascendum-Volvo-logo-kicsiAz Ascendum Csoport, a Volvo Építőgépek (Volvo CE) termékeinek egyik legnagyobb forgalmazója, átvette a Volvo CE Közép-Európai Csoportjának üzemeltetését. Az 55 millió eurós megállapodás magában foglalja az ausztriai, cseh, szlovák, magyar, román, horvát, szlovén, boszniai és moldáv fiókkereskedéseket és értékesítési területeket. Ebből az alkalomból nemzetközi satótájékoztatóra hívták az érintett országok szaksajtóinak képviselőit.

A sajtórendezvényen Paulo Mieiro Igazgatósági tag mutatta be az Ascendum Cégcsoportot. Thomas Schmitz, a Közép-Európai Csoport ügyvezető elnöke az átvétel hátteréről, a jövőbeni tervekről beszélt.

Ascendum Cégcsoport

Ascendum-eloadok-kicsiAz 1959-ben Auto-Sueco Coimbra néven alapított portugál családi vállalkozás 1970-től látta el a Volvo Építőgépek import és forgalmazási tevékenységét Portugáliában. A cégcsoport tevékenységi köre kiterjed emellett az infrastruktúrális felszerelések, ipari gépek és felszerelések (VOLVO, Sennebogen, Chicago, Pneumatics, Sandvik), teher- (Volvo, Mitsubishi) és személyautók forgalmazására is.

Az Ascendum Csoport 14 országban van jelen és 1350 alkalmazottat foglalkoztat. A cégcsoport eddig Portugáliában, Spanyolországban, az USA-ban, Törökországban és Mexikóban forgalmazta a Volvo termékekeit és szolgáltatásait. 2012-ben 500 millió eurós üzleti volument ért el, erős pénzügyi háttérrel rendelkezik. Elkötelezett a további beruházások és az ügyfélkapcsolati háló kiépítésben. Összességében a csoport számos ágazatot támogat az építőipartól és a közösségi munkáktól a bányászaton és a gyártáson át a teherszállításig és a gépjárművek értékesítéséig.

A cégcsoport részletes bemutatása itt érhető el.

Közép-Európai Csoport átvétele

sajttaj-kicsiA Volvo CE döntésének hátterében az volt, hogy a közép-európai régió értékesítési tevékenysége egy jól finanszírozott, független és stratégiailag összehangolt partner kezébe kerüljön. Ezen kritériumoknak teljes mértékben megfelelőnek találták az Ascendum Csoportot, amely már több mint 50 éve kereskedik a Volvo termékekkel, a Volvo CE egyik legnagyobb forgalmazója.

Az Ascendum az Ibériai-félszigeten és az amerikai kontinensen (USA, Mexico) végzett piacbővítési tevékenysége mellett a jó növekedi potenciállal rendelkező közép-európai piacok átvételét fontos lépcsőfoknak tekinti hosszú távú céljainak elérése érdekében. Ezzel a lépéssel lehetővé vált egy stratégiai folyosó létrehozása két, számukra nagyon fontos európai piac, Ausztria és Törökország között.

A kilenc közép-európai országot érintő, 55 millió eurós megállapodás Magyarországon 2013. szeptember 30-án lépett érvénybe, és az összes eszköz, alkalmazott és értékesítési terület átadásával járt. A Közép-Európai Csoport összes alkalmazottja az Ascendum alkalmazásába kerül át, ahol foglalkoztatási feltételeik változatlanok maradnak. A meglévő irányítási szerkezet is megmarad, és a Volvo CE továbbra is ugyanúgy támogatja az üzletet, mint korábban.

Jövőbeni elképzelések

A Közép-Európai Csoport 110 millió eurós forgalmat ért el a tavalyi évben. Középtávú célként, 2018-ban szeretnék a régió forgalmát 200 millió euróra növelni. Ezzel a régió nagyban hozzájárulna a cégcsoport szinten 2018-ban tervezett 1 milliárd eurós összforgalom eléréséhez.

Ezt a jelentős forgalmi növekedést az Ascendum részben a más piacokon szerzett értékes tapasztalatok átadásával, a cég vállalkozási kultúrájának, kitűnő ügyfélszolgálatának, családias légkörének és a gyors döntési mechanizmusának meghonosításával, másrészt a már az adott országokban működő értékesítési csapatok piacismeretére alapozva szeretné elérni.

További információ: www.ascendum.at  

FT

Forrás: Ascendum Central Europe Group GmbH

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web