2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

Waberers kicsi600 új DAF vontatóval frissíti több mint 3000 kamionszerelvényből álló flottáját a Waberer's International Zrt. Erről állapodott meg Európa egyik legnagyobb közúti fuvarozó vállalata a DAF Trucks járműveit Magyarországon értékesítő Hungarotruck Kft-vel.

 

A megrendeléssel a Waberer's a 2000-ik DAF nyergesvontatót vásárolja meg. A két vállalat hosszú évekre visszanyúló sikeres együttműködésének elismeréseként Ron Bonsen, a DAF igazgatótanácsának kereskedelemért és marketingért felelős igazgatója a gyártó kiemelt vevőinek járó plakettet nyújtott át Wáberer Györgynek, az első 250 jármű ünnepélyes átadásakor.

 

A most megrendelt 600 járműből 450 hosszú távú fuvarozásra alkalmas XF típusú, 150 pedig közepes hatótávolságú fuvarozásra optimalizált CF típusú, és a gépkocsik harmada már Euro 6 minősítésű. Ezek a beszerzés hozzájárul a Waberer's idei kétszámjegyű növekedést célzó nyugat-európai piaci offenzívájának sikeréhez. A társaság fejlődésének legfőbb motorja ugyanis a működési hatékonyság javítása, amelyet a fiatal, átlagosan kétéves fuvareszköz állomány gazdaságos üzemelése támogat. Ez pedig sok egyéb intézkedés mellett elengedhetetlen ahhoz, hogy a Waberer's a megrendelők logisztikai költségeit a versenytársakhoz képest nagyobb arányban csökkentse a nemzetközi fuvarpiacon.

Waberers2 kicsiA 16 tonnánál nagyobb össztömegű nyerges vontatók idei piacát az Európai Unióban a DAF márka eladásai vezetik 13 ezer jármű eladásával. Ennek a mennyiségnek több mint 5 százalékát kötötte le most a Waberer's. Magyarországon a kategória piacmérete 2013-ben mintegy 4200 vontató, amelynek csaknem 30 százalékát a piacvezető DAF márka eladásai adják. A Waberer's jelenlegi beszerzése ennek a mennyiségnek csaknem a felét képviseli.

A DAF Trucks a Waberer's International Zrt. egyik legnagyobb vontató beszállítója. A flotta a leginkább környezetkímélő Euro 5-ös és Euro 5 EEV besorolású vontatókból áll, amelynek harmadát szállította a DAF. A Waberer's a járművek megbízhatósága, magas minősége, alacsony karbantartási költségei és a nagy távolságra történő fuvarozáshoz szükséges tágas, kényelmes vezetőfülkéje miatt választja egyre nagyobb arányban a DAF vontatókat. A pozitív döntésben szerepet játszik a Paccar Lease rugalmas kondíciókkal elérhető eszközfinanszírozási szolgáltatása, valamint a járművek hosszú értékállósága is. A Waberer's számára fontos, hogy a járművek a legkorszerűbb közlekedésbiztonsági berendezésekkel legyenek felszerelve, ezért a legújabb vontatókban már működik például a sávelhagyásra automatikusan figyelmeztető fedélzeti eszköz.

A Waberer's számára kiemelten fontos a környezettudatos fuvarozás. Flottájában már közlekedik a 2014-től kötelező környezetvédelmi normákat kielégítő, Európában az elsők között leszállított Euro 6-os motorral szerelt DAF vontató is. Az XF típusjelű, 460 lóerős PACCAR MX-13 erőforrású jármű 12 900 köbcentis motorja kevesebb károsanyagot bocsát ki, mint egy 50 köbcentis robogó. Mivel 2014-től az Európai Unióban már csak Euro 6-os besorolású vontatók értékesítését engedélyezik, a fuvarozó társaság nagy figyelmet szentel a jármű tesztelési eredményeinek. A jövő évi beszerzéseknél sokat fog nyomni a latban, hogy bár a beépített környezetvédelmi technológiák súlya miatt az új típus tömege 180 kilogrammal nagyobb a DAF Euro 5-ös és Euro 5 EEV vontatókénál, üzemanyag-fogyasztása nem haladja meg azokét.

Forrás: DAF

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web