2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

art-hotel1-kicsiEgyetlen magyarként bejutott a CEEQA (Central and Eastern Europe Real Estate Quality Awards, Közép- és kelet-európai ingatlan minőség díj) tíz jelöltje közé a szálloda, szabadidő és lakóépület-fejlesztés kategóriában a tavaly májusban nyílt Art Hotel Szeged.

Az immár tizenegyedik éve – a Financial Times közreműködésével - megszervezett CEEQA a régió tizennyolc országában előző esztendőben megvalósult kereskedelmi ingatlanfejlesztéseit értékelő legfontosabb szakmai elismerés. Az Art Hotel Szegedet háromszáz induló közül választották be – lengyel, bolgár, román, cseh és ukrán ingatlanprojektek mellett – a kategória tíz legjobbja közé.

art-hotel4-kicsiA jelölteket az ingatlanszakma képviselői választják ki, a díjról a végső döntést egy a Közép-, Kelet-, és Dél-kelet-Európa 18 országában aktív cégek vállalatvezetőiből álló zsűri hozza meg. A végső győzteseket április 8-án Varsóban hirdetik ki.

art-hotel3-kicsiBudea Ildikó szállodaigazgató szerint az Art Hotel Szegedet a különleges építészeti megoldásoknak köszönhetően választották be a legjobbak közé. A hotel homlokzata illeszkedik Szeged belvárosának hangulatához, az épület tömegformálása összhangban van műemléki környezetével, a szomszéd épületek építménymagasságához is igazodva. A Szeged tégla-architektúráját is megidéző külső megjelenés a Dóm teret meghatározó Rerrich Béla által tervezett épületekre reflektál.

art-hotel5-kicsiA belsőépítészeti megoldásokat szintén a racionalitás, a letisztultság jellemzi. Ennek egyik csúcspontja Losonczi Áron fényáteresztő betonpult eleme, amely a hotel lobbyjában található. A szálloda különleges élményt is kínál a vendégeknek: a wellness részleg jacuzzijából csodálatos kilátás nyílik a szegedi Dóm tornyaira. Az épület másik fő látványossága az a különleges ablakrendszer, amely alkalmas arra, hogy mindig az alkalomhoz illő díszkivilágítást kapjon az épület.

art-hotel2-kicsiA garázzsal együtt ötszintes, 8 ezer négyzetméter beépített területű négycsillagos szállodában 32 normál, 26 erkélyes kétágyas, kettő akadálymentes, öt családi szoba, és hat – ebből három dupla hálószobás – luxus lakosztály várja a vendégeket. A szálloda szegedi magánszemélyek vállalkozásainak beruházásában mintegy kétmilliárd forintból - 438 millió forintos uniós támogatással - épült, a kivitelező a Market Építő Zrt. volt.

 

Forrás: MTI/Art Hotel Szeged

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web