2024. április 24., szerda

UJ HONLAP BANNER 250 100

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) a kkv-k visszajelzései alapján, hiánypótlásként készítette el minősített beszállítói adatbázisát, amelynek célja, hogy az integrátorok és a magyar beszállítók egy közös online felületen kapjanak lehetőséget az egymás közötti proaktív kapcsolatfelvételre.

Ez a platform segíti a közvetlen üzleti kapcsolatok kialakítását a piac résztvevői között, ami a visszajelzések alapján fontos a hazai cégeknek ahhoz, hogy bekerülhessenek a beszállítói rendszerbe. Hasznos eszköznek találják az adatbázist a nagyvállalatok is, mert beszerzőik így egy minősített adatbázisból kereshetnek potenciális beszállítói partnert. A nagyvállalati felhasználók között szerepel többek között az Audi/VW csoport, a Mercedes, a Siemens, a Denso, a Linamar, a Knorr-Bremse és a Continental csoport is.

A HITA tapasztalatai szerint a magyar vállalkozások visszatérő problémája az, hogy nem ismerik azokat a hozzájuk hasonló méretű hazai vállalkozásokat, amelyekkel együttműködhetnének. Ez azért jelenthet gondot, mert két vagy több hazai beszállító kooperációja megkönnyíti a nagyvállalatok beszállítói láncába való sikeres felvételt. A HITA minősített beszállítói adatbázisa ezt az igényt felismerve biztosít lehetőséget a cégeknek a proaktív kapcsolatfelvételre, az egymással való kommunikációra, valamint nagyvállalatoknak arra, hogy ezen a felületen megjeleníthessék beszállítói igényeiket. Az adatbázisban jelenleg 212 cég szerepel, számuk folyamatosan nő.

A vállalkozások által feltöltött, részletes adatbázis rendkívül hatékony eszköz a potenciális beszállítók kiválasztása során, mivel megbízható információval szolgál azok minőségbiztosítási rendszeréről, technológiai folyamatairól, komplett gépparkjáról, referenciáiról és pénzügyi helyzetéről. Különösen hasznosak számunkra a termékfejlesztési képességre és kutatás-fejlesztési kooperációra vonatkozó információk" – vélekedik el az adatbázisról a Nagy Rezső a LINAMAR Hungary Zrt. account menedzser

Baudouin Denis, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója "láthatatlan gyárnak" nevezte a magyarországi beszállítói bázist. Magyarországon csaknem 10 ezer fő dolgozik a németországi BMW autógyárnak, 54 különböző beszállítón keresztül.

Kiemelt első körös (TIER 1) beszállítók:

Robert Bosch Csoportnál a magyar beszállítók száma: 4800, a Denso Manufacturing Hungary Ltd. magyarországi beszállítóinak száma 856, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. magyarországi direkt beszállítóinak száma 51, amely a teljes forgalmának 30 százaléka. A Continental Csoportnál a magyar beszállítók aránya a cégcsoporton belül 40 százalék.

 

Forrás: HITA

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web