2024. április 25., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Hong Kong chequeA Schneider Electric, az energiamenedzsment nemzetközi szakértője Párizsban látta vendégül a Go Green in the City nemzetközi üzleti tanulmány verseny 24 döntősét 2014. június 17. és 21. között. A vállalatcsoport központjában megrendezett döntőben Jin Deng Keith Chan és Man Ki Lee, a Hong Kong University of Science and Technology diákjai nyerték el a fődíjat EnerBy nevű ötletükkel, mely az energiafelhasználás hatékonyságát, felügyeletét és kezelését egy mobilalkalmazás által teszi lehetővé. A győztes csapat egy három földrészen átívelő utazást nyert, amelynek során a tanulók létesítménylátogatásokon vesznek részt, sőt állásajánlatot is kapnak a vállalattól.

A 12 döntős csapat Egyiptomból, Brazíliából, Kínából, Vietnamból, Indiából, Új-Zélandról, az Egyesült Államokból, Oroszországból, Törökországból, Japánból, Kanadából és Franciaországból érkezett. Az intelligens városok hatékony energiagazdálkodásáról szóló ötleteiket a Schneider Electric felső vezetéséből álló zsűrinek mutatták be.

A negyedik alkalommal megrendezett Go Green in the City sikere azt mutatja, hogy a diákok világszerte egyre inkább érdeklődnek az energia kérdésköre iránt. A kiélezett piaci versenyhelyzetben fontos feladat a Schneider Electric számára, hogy megtalálja a kiemelkedő tehetségeket, a verseny révén pedig olyan diákokkal tudunk kapcsolatot teremteni, akik hozzánk hasonlóan elkötelezettek a fenntarthatóbb jövő iránt" – mondta Karen Ferguson, a Schneider Electric globális humánerőforrás-részlegének ügyvezető alelnöke.

groupA négynapos rendezvény során a döntősök meglátogatták a vállalatcsoport létesítményeit, megismerkedtek a Schneider Electric munkatársaival, valamint karrierépítő foglalkozásokon is részt vettek. A hallgatóknak alkalmuk nyílt felkeresni a „La Cité du Soleil" (a Nap városa) nevű, épülőben lévő települést is. Az energiahatékony, napenergiával működő falu a június 28. és július 14. között Versailles-ban (Franciaország) megrendezendő Solar Decathlon versenyre készül, amelynek szintén egyik szponzora a Schneider Electric.

A Go Green in the City 2014 győztes csapata első osztályú körülmények között utazhatja be a világot a Schneider Electric vendégeként, létesítménylátogatásokon vehet részt, találkozhat a munkatársakkal és a felső vezetéssel, továbbá álláslehetőséget is kapnak a vállalatcsoportnál.

Az esettanulmányi versenyre az elmúlt négy év során összesen több mint 14 000 pályázó jelentkezett, a részt vevő országok száma pedig 2011 és 2014 között 8-ról 159-re nőtt. Az elmúlt négy évben a Schneider Electric erős és egyre fokozódó érdeklődést tapasztalt, elsősorban a feltörekvő országokból érkező diákok részéről. Az idén először induló Egyiptom és Nigéria meggyőzően szerepelt a versenyen, az indiai és kelet-ázsiai pályázók száma pedig számottevően nőtt.


A versennyel kapcsolatos további információk a www.gogreeninthecity.com honlapon olvashatók.

 

Forrás: Morpho Communications

 

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web