2024. április 16., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

A nyári időszakban az egész ország területén elszaporodnak a darazsak. A kiszámíthatatlan darázstámadások ellen nehéz védekezni, noha jellemzően csak akkor támadnak emberre, ha veszélyben érzik magukat, kaptárjukat vagy fészküket. Ugyanakkor, ha a darázsfészek éppen egy társasház padlásán vagy egyéb közös terében található, a probléma még komolyabbá válhat, és szakember segítségére lehet szükség. A Generali Biztosító egy újonnan kialakított speciális kiegészítő csomagjában fedezi a társasházi darázsirtás költségeit.

A nyári évszak egyik jellemző veszélyforrása a darázscsípés, mely amellett, hogy fájdalmas, sok esetben súlyos következményekkel járó allergiás rohamot is kiválthat. A csípés általában védekezési reakció az állatok részéről: többnyire a fészküket ért támadásnak fogják fel az ember jelenlétét, és ez okozza a támadást. A veszélyek elkerülése érdekében semmiképpen sem tanácsos a rovarok fészkét háborgatni, vagy egyéb módon ingerelni az állatokat.

A jelenlegi szabályozás szerint a tűzoltók csak akkor vonulnak ki térítésmentesen, hogy eltávolítsák a darázsfészkeket, ha a rovarok közvetlen életveszélyt, komoly sérülésveszélyt jelentenek. Ilyen esetnek minősül, amikor közterületeken illetve iskolákban vagy óvodákban találnak darázsfészket.

A Generalinál Házőrző többlakásos épületbiztosítással és Állatkár mini csomaggal rendelkező társasházak számára azonban a biztosító akkor is segítséget nyújt, ha a rovarok a lakók megszokott életvitelét nehezítik, és olyan helyzet alakul ki, mely sürgős beavatkozást kíván a balesetveszély megelőzése érdekében. Ilyenkor a biztosító átvállalja a darázsirtási költségeket a lakóközösségtől.

Amíg pedig megérkezik a szakértő segítség, a következőkre figyeljünk mindenképpen: semmi esetre se háborgassuk a fészküket, és ne tegyünk a közelükben hirtelen mozdulatokat, a gyermekeket pedig ne engedjük a darázsfészek közelébe. Amennyiben mégis megtörtént a baj, és túlérzékenyek vagyunk a csípésre, azonnal forduljunk orvoshoz.

További információ: www.generali.hu

 

Forrás: Generali Biztosító

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web