2024. április 25., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Parlagfu-webAz egyre elterjedő parlagfű virágzás évről évre egyre több pollent juttat a levegőbe, ami egészségügyi problémákat okoz az arra érzékenyeknek. A parlagfű jellemzően július végén és augusztus elején virágzik, Magyarországon már 70 ezer hektárnyi területen. Az allergiások többféleképpen védekezhetnek az allergiát okozó pollenek ellen, otthonukban például a légkondicionáló általi levegőszűrés jelenthet megoldást a kellemetlen tünetek ellen.

Napjainkban Magyarországon a pollenek okozta allergiás tünetek megjelenéséért főként a parlagfű tehető felelőssé, jelentős mértékű elterjedtsége okán, hiszen már 70 ezer hektárnyi területen virágzik. Egyetlen tő parlagfű 8 milliárd pollent juttat a levegőbe, amelyek több száz kilométerre is elkerülhetnek. Egyes vélekedések szerint a parlagfű pollenje önmagában nem okozna allergiás tüneteket, de a szmoggal keveredve az autók kipufogó gázai lemarják a pollenek védőburkát, és azok bogáncsra hasonlító karmai a légutakba jutva okozzák az allergiás tüneteket, így a városok lakosait kiemelten érinti ez a probléma.

Ma Magyarországon 1,2 millió ember érzékeli a pollenek megjelenését, minden ötödik ember érintett. Hazánkban az Országos Környezetegészségügyi Intézet hétről hétre kiadja pollenjelentését, amely szerint a 33. hétben parlagfű pollenkoncentráció emelkedés várható, ami többfelé elérheti a magas szintet.

Védekezés a parlagfű okozta pollenallergia ellen

A hétköznapi életünk során gyógyszereken kívül többféleképpen védekezhetünk a pollenallergia ellen. Krémekkel, öblítőkkel vagy inhalátorokkal, de még kecsketejjel is. A védőkenőcsök, sóoldatos öblítők és inhalátorok, sóinhalátorok ugyanazt a célt szolgálják, nedvesen tartják az orr nyálkahártyáját, ami pedig lemossa róla a polleneket. A mikroszemcsés cellulózport tartalmazó orrspay-k is segítségünkre lehetnek, amik a pollenek megtapadását akadályozzák meg.* A népi gyógyászatban pedig a kecsketej is javallott a tünetek elkerülésére, megelőzésre, hiszen a parlagfűvel szennyezett területeken legeltetett kecskék tejében ellenanyagok találhatók, bár sosem garantálható annak megfelelő mennyisége a biztos siker érdekében.

3M Multi szuro-webLegyen pollenmentes a lakás

Annak érdekében, hogy kizárjuk a polleneket a lakásunkból, a legfőbb amit tehetünk, hogy a lehető legtisztábban tartjuk a lakásunkat és a benne lévő levegőt. A sokszori takarítás, az ágyneműk és ruháink rendszeres mosása segít, hogy ne kelljen együtt élnünk a hazavitt pollenekkel. Takarítás során a porszívó HEPA szűrőjének rendszeres mosása, cseréje nem engedi visszakerülni az allergizáló részecskéket a szobába. Ha megoldható, ruháinkat se szárítsuk szabad levegőn, hiszen azokon is megtapadnak a pollenek.

A lakásunk pollenmentesítésének további hatékony módszere, hogy szellőztetés helyett a légkondicionálót használjuk levegőcserére. A többszintű szűrőrendszerrel ellátott légkondicionálókkal anélkül cserélhetjük ki a levegőt a lakásunkban, hogy a pollenek, por és további allergiát okozó részecskék az életterünkbe jussanak.

3M Multi szuro2-webAz LG Electronics Athena Inverter V légkondicionálója, 3M Multi védelmet nyújtó szűrővel és Plasmaster Ionizáló Plus technológiával is megvéd minket a pollenektől továbbá a káros anyagoktól otthonunkban. Az LG 3M szűrője felületén erős az elektrosztatikus feltöltődés, amivel magához vonzza, összegyűjti, végül hatástalanítja a káros mikroszkópikus anyagokat, a pollent és finomport.

Plasmaster ionizalo-webAmellett, hogy a szűrő megszűri a polleneket, ugyanez képes olyan vírusokat és baktériumokat is kiszűrni a levegőből, ami influenzát vagy akár tüdőgyulladást képes okozni. A Plasmaster Ionizáló Plus technológia pedig jelentősen fokozza a légtisztítás minőségét azáltal, hogy ion-nyalábokat hoz létre, amelyek bekerítik a levegőben található káros anyagokat, mint a polleneket, baktériumokat, vagy a poratkák, kutyaszőr és gombák okozta szennyeződést. Magának a légkondicionálónak a tisztántartásában pedig a Plasmaster automatikus tisztítófunkció játszik szerepet.

Plasmaster automatikus tisztitas2-web

A technológia megelőzi a baktériumok valamint a penész letelepedését a hőcserélőn, friss, szagmentes levegőt juttatva vissza a térbe.

 

 További információ: www.lg.com/hu/legkondicionalok 

 

Forrás: WELL PR

 __________________________________________________________________

*Forrás: Egészségtükör: Allergiaellenes szerek a patikából c. cikk

 

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web