2024. február 29., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

Az egyre szélsőségesebb csapadékmennyiségek fokozottan és sürgetően szükségessé teszik a települések elavult, karbantartás hiányából adódóan erodált földmedrű, nyílt belterületi csapadékvíz-elvezető rendszereinek mielőbbi felújítását. A települések védelme és hosszú távú nyugalma érdekében tartós, könnyen kezelhető új rendszerek kiépítésére van szükség. Ennek a munkának gyors, időtálló megvalósítását teszi lehetővé a Leier Hungária Kft. új ÁE árokelem-családja.

Az elmúlt évek időjárása a megszokottnál rendszeresebben okozott extrém körülményeket, elég, ha a márciusi ítéletidőt és katasztrófahelyzetet előidéző havazásra, vagy a száz éves rekordokat megdöntő dunai vízállásra gondolunk tavaly nyáron. Ráadásul a tapasztalatok és az előrejelzések egybehangzóan a hasonló esetek mind gyakoribb előfordulására utalnak, elég csak az elmúlt hét özönvízszerű esőzéseire gondolnunk. A kármentés keserű és gyakran hiábavaló gyakorlata helyett sokkal célravezetőbb előre gondolkodni és felkészülve várni az esetleges vis maior eseteket.

Ebben kínál segítséget a Leier ÁE árokelem-családja, amely a már ismert árokburkoló elemek (ÁBE) kiemelkedő tulajdonságain és előnyein felül, az eddigieknél alacsonyabb tömegével az építési munkálatokat rövidíti le, illetve a kis ívű vonalvezetéssel rendelkező árkok kiépítésére alkalmas. Az ilyen elemek alkalmazása lehetővé teszi a géppel nehezen megközelíthető, nagy kézimunka- igényű helyeken végzett kivitelezést is. Az elemek pontos illeszkedését a csaphornyos rendszer, a rögzítést és a vízzárást a megfelelő cementhabarcs ragasztó biztosítja. Mozgatásuk, helyreemelésük kis munkagéppel, vagy kézzel is történhet, ezzel is gyorsítva és leegyszerűsítve az építést.

Leier-arokelemek-kicsi

A Leier előre gyártott 2 m-es betonelemek speciális formájának köszönhetően biztonságos a mozgatása és beépítése, az erre a célra kifejlesztett univerzális emelőeszközzel könnyen elvégezhető. A Leier gyártási folyamatainak innovatív optimalizálása révén az elemek már úgy kerülnek fel a teherautóra, hogy onnan leemelve egyből a kiépítendő árokba helyezhetők. A helyszínen nincs már szükség plusz lerakodásra és az egyéb gyártmányok esetén szükséges átforgatásra, emelőfülek megszüntetésére, ezzel jelentősen felgyorsítva az építési folyamatot.

Sajnálatos módon az elmúlt hetek nagy esőzései számos települést értek felkészületlenül. A rendkívüli mennyiségű csapadék súlyos bel- és árvízkárokat okozott. A károk enyhítése érdekében, a csapadékvíz-elvezető rendszer helyreállításában a Leier rendkívüli projektkedvezményt ajánlott fel a vízelvezetési munkálatokhoz szükséges mélyépítő elemeire 101 bajbajutott település számára.

További információk a www.leier.hu oldalon találhatók.

 

Forrás: Stern Communications

Eseménynaptár

Február 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web