2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

3634 2015-webDuális képzésre vonatkozó együttműködési megállapodást írt alá a közelmúltban a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. a Budapesti Gazdasági Főiskolával és a gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karával. A hosszútávra szóló együttműködési szerződéseket a hatvani Bosch gyár képviseletében Volker Schilling, gazdasági ügyvezető igazgató és Roger Seemeyer műszaki ügyvezető igazgató írták alá. A felsőfokú intézményekben induló duális képzési rendszer merőben új módszert és irányt jelent a hazai oktatásban.

A Bosch hosszú évek óta támogatja a duális képzés bevezetését és elterjesztését Magyarországon. Valljuk, hogy a gazdasági fejlődés fontos pillére a helyi tudásalapú társadalom megteremtése, amelynek alapja a magas színvonalú oktatás. Ehhez olyan rugalmas képzési rendszerre van szükség, amely érzékenyen reagál a húzóágazatok folyamatosan gyarapodó szakmai igényeire. Nem titok, hogy olyan frissdiplomásokkal szeretnénk együtt dolgozni, akik mind elméleti, mind pedig gyakorlati tudással rendelkeznek, így már a Boschhoz való belépésüktől támogathatják saját szakterületük fejlődését." – hangsúlyozta Volker Schilling, a hatvani Bosch gazdasági ügyvezető igazgatója.

A gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karán 2012-ben kezdte meg működését a Bosch Járműelektronika Szakirány, amely az ágazat igényeinek megfelelően alkalmassá teszi a hallgatókat a hatékony tevékenységspecifikus részvételre. Az egyetemmel most megkötött és a gyakorlati képzés biztosításáról szóló keretmegállapodással még szorosabbá vált a szakmai együttműködés. A megállapodás a 2015 szeptemberében induló gépészmérnöki alapképzés hét féléves képzési időszakára szól; ennek keretében a Bosch összesen 8 hallgató fogadását vállalja. A hallgatók a cégcsoport autóelektronikai divíziójának legnagyobb gyártóközpontjában ismerik meg a teljes termékpalettát, a high-tech termelő berendezéseket, a technológiai sokféleséget és a gyártási folyamatokat. Kiemelt cél, hogy a hallgatók a leendő szakképzettségüknek megfelelő munkahelyen összekapcsolják az elméleti és a gyakorlati ismereteket, a munkafolyamatokban fejlesszék a szakma gyakorlásához szükséges munkavállalói kompetenciákat, az együttműködést és nem utolsó sorban innovációs készségüket. A gyakorlati képzésen a Bosch szakemberei által – a gyakorlati készség, a szakmai érdeklődés, a szakma iránti elkötelezettség szempontjai alapján – kiválasztott nappali tagozatos hallgatók vesznek részt, akik a gyakorlati képzés időtartama alatt díjazásban is részesülnek.

A Budapesti Gazdasági Főiskolával kötött megállapodás keretében a 2015-ben induló duális képzésében részt vevő nemzetközi gazdálkodás alapszakos hallgatói közel másfél év szakmai tapasztalatra tesznek szert tanulmányaik alatt. A Bosch hatvani bázisa öt elsőéves hallgatónak biztosít a 2015/16-os tanévtől gyakorlati képzési helyet. Elméleti tudásukat kiegészítve a gyakorlatban is megismerkednek a Bosch logisztikai rendszerével és beszerzési csatornáival, a beszállítói vállalatirányítási feladatokkal, a raktárgazdálkodással valamint az SAP rendszerek működtetésével. Tanulmányaikat és teljesítményüket a Bosch szakemberei koordinálják és értékelik majd. A hallgatók gyakorlati képzésük teljes idejére munkadíjat kapnak a vállalattól.

Az oktatási intézményekkel történő együttműködésekben azt használjuk ki, hogy azok az elméleti oktatás, míg a Bosch a műszaki és a gazdasági szakismeretek gyakorlati alkalmazása terén rendelkezik nagy gyakorlattal és tapasztalattal. A gödöllői egyetemen, valamint a budapesti főiskolán induló duális képzés a célkitűzések szerint tovább emeli a magyarországi felsőoktatás rangját és színvonalát, miközben a Bosch hatvani gyárának hosszú távú, stabil mérnök és logisztikai szakember utánpótlását is képes lesz biztosítani." – nyilatkozta Roger Seemeyer, műszaki ügyvezető igazgató.

 

Forrás: Bosch

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web