2024. április 16., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

2012. június 22-én Ráckevén kerül megrendezésre az I. Magyar Betonkenu kupa. A versenyre saját készítésű kenuval lehetett nevezni, amely betonból készült. A külföldön nagy hagyományokkal rendelkező, Magyarországon először megrendezett verseny célja meghonosítani a betonkenuzást, mely az izgalmas eseményen túl forradalmi fejlesztések bölcsője lehet.

Betonból hajót készíteni, ami úszik, technológiai szempontból is kiemelkedő teljesítmény. A hajók elkészítését több hónapos előkészítési, tervezési és kivitelezési munka előzte meg. A versenyre jellemzően egyetemi csapatok, a cement- és betongyárak valamint építőipari tervező és kivitelező cégek nevezhettek.

KED8781-webA nevezőknek szigorú szabályok betartásával kellett legalább négy, legfeljebb hat méter hosszú, nyitott, mindkét végén csúcsosan végződő, kisméretű hajót, azaz kenut készíteni cement, víz, valamint adalékanyag keverékéből, vagyis betonból.

Elsüllyednék szégyenemben, ha elsüllyedne a betonkenunk!" – jegyezte meg tréfásan Markovich Béla a versenyzőként és az esemény főtámogatójaként is szereplő Mapei Kft. ügyvezetője.

Hozzátette: „készültek már termékeinkből ruhák, bútorok és műalkotások, de kenu még soha. Elsőre őrültségnek hittük az ötletet, de örömmel álltunk a kezdeményezés mellé, mellyel közvetlen támogatjuk a hazai mérnökképzést és a kutatás-fejlesztést".

Az elkészült betonkenut két versenyzőnek kell evezővel hajtania. A versenyben nem csak az a fontos, hogy melyik kenu a gyorsabb, hanem a kenu építésének folyamata és a technológiai megvalósítást is értékeli a zsűri, melynek az olimpiai bajnok kenus Horváth Csaba mellett, betontechnológus szakemberek és egyetemi oktatók is tagjai. A rendezvény szakmai fővédnöke Dr. Balázs L. György, a Budapesti Műszaki Egyetem tanára.

Hiába vagyunk a világ egyik vezető gyártó cége, őszintén megvallva a betonkenu elkészítése még a mi szakembereink számára is feladta a leckét és éppen az a lényeg: külföldön már születtek forradalmi találmányok a verseny keretében, bízom benne, hogy pár éven belül Magyarországon is fog" – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

Helyszín: Ráckeve, Savoyai kastély előtti Duna-ág

Időpont: 2012. június 22. 9:30

Az esemény rövid programja:

9:30 – Érkezés, regisztráció

10:00 – Megnyitó a Savoya Kastély Díszteremben, a csapatok rövid versenyprezentációja

11:0017:00 A kastély előtti vízterületen a betonkenu futamok és a sárkányhajós versenyek bonyolítása

18:00 – Eredményhirdetés és ünnepélyes díjkiosztó, fogadás

További információ és nevezés a verseny honlapján: www.betonkenu.hu 

Forrás: PRNAVIGATOR

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web