2024. április 25., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

A nyílászárók gyártása napjainkban

Használt Weinig ablakgyártó gép a Surplex-től A nyílászárók összetett szerkezetű termékek, különleges profilokból készült keretből, tömítésekből, üvegtáblákból állnak. Gyártásukkor magas minőségi követelményeknek kell megfelelni, hiszen a pontos záródás, a hőszigetelés a felhasználók legfontosabb elvárásai közé tartozik, ezen túlmenően a hatósági előírások is megkövetelik. Ezeknek a követelményeknek modern ablak- és ajtógyártó gépeken készített nyílászárók tehetnek eleget.

A számítógéppel vezérelt, teljesen automatizált gyártóberendezések működése nagyon hatékony, egyaránt alkalmasak fűrészelési, ragasztási és hegesztési műveletek végrehajtására és az üvegtáblák biztonságos kezelésére. Az összetett ablakgyártó berendezések beszerzése komoly beruházás, azonban használt gépeket is vásárolhatunk, sokkal kedvezőbb áron. Ezeket a berendezéseket ma már az interneten is árusítják, a használt ablakgyártó gépek a Surplex oldalán illetve más hasonló honlapon is megtalálhatóak.

Mire érdemes odafigyelni ablak- és ajtógyártó gépek vásárlása során?

A megfelelő berendezés kiválasztásánál több szempontot is figyelembe kell vennünk:

  • Mekkora az eszköz várható élettartama?
  • Kapható-e alkatrész hozzá?
  • Biztosítanak-e rá garanciát?
  • Mennyire megbízható, terhelhető a berendezés?
  • Melyek a műszaki paraméterek?
  • Kaphatók-e hozzá bővítési lehetőségek?
  • Mennyire magasak a várható üzemeltetési költségek?

Az új és a használt berendezés előnyei és hátrányai

Használt Panhans csapozógép a Surplex-től A fenti tényezők alapján mind az új, mind a használt eszköz vásárlása járhat előnyökkel és hátrányokkal. Nézzük, melyek a legfontosabbak ezek közül:

1. Az egyik alapvető szempont mindig az ár. Az automatizált nyílászárógyártó-berendezések újonnan meglehetősen sokba kerülnek. Ha alacsonyabb a beruházási keret, jó megoldás egy használt gépet vásárolni.

2. Egy használt gépnél azonban magasabb lehet a javítási és karbantartási költség, ez ellentételezheti a kedvező vételárat. Akkor lehet érdemes használt eszközt venni, ha az éves értékcsökkenési leírás és az éves szervizköltsége összege alacsonyabb, mint az új berendezés éves értékcsökkenési leírása.

3. Szintén fontos kritérium a berendezés energiafelhasználása is. Az új gépek hasonló teljesítmény mellett általában kevesebb energiát fogyasztanak, mint a régebbi eszközök. Ebben az esetben is úgy kell számolnunk, mint a javítási költségeknél: ha az értékcsökkenési leírás és az energiaköltség értéke összeadva alacsonyabb a régi gépnél, mint az új esetében, érdemes használtat venni.

4. Az új gépek mindig korszerűbbek. Azonban felmerül az a kérdés, hogy valójában mennyire modern gépre van szükségünk. Pontosan meg kell határozni, milyen funkciók, milyen műszaki paraméterek szükségesek a feladathoz. Fontoljuk meg, hogy mennyire komoly, bonyolult ablak- vagy ajtógyártó gépet válasszunk, annak megfelelően, hogy mi a célunk vele. Ha nem használnánk ki az új gép által kínált funkciókat, és egy használt gép is megfelelhet az elvárásainknak, érdemes azt választani.

5. Az is előfordulhat, hogy egy használt gép jobb műszaki jellemzőkkel rendelkezik, mint egy alacsonyabb kategóriás új berendezés. Akár egy több funkcióval rendelkező eszközt is megvásárolhatunk ugyanazért az árért. Ezt is a használt gép beszerzésének előnyei közé sorolhatjuk.

 

Mikor jó megoldás egy használt gép vásárlása?

Ha professzionális ablak- vagy ajtógyártó technikára van szükségünk, és minőségi, egyúttal olcsó berendezést szeretnénk termelésbe állítani, használt gépek egyre bővülő kínálata áll a rendelkezésünkre. Ha nem biztos egy új eszköz megtérülése, vagy alacsony a beruházási keret összeg, jó megoldás lehet a céloknak megfelelő, tökéletesen működő, megkímélt használt berendezés vásárlása.

Minőségi, de kedvező árú megoldást jelentenek a vezető gyártók használt gépei. Például használt GUBISCH vagy RUCHSER gyártmányú berendezések vásárlásakor üzembiztos eszközökhöz juthatunk kedvező áron. A használt eszközök állapotfelmérését tapasztalt szakértők végzik, ennek során pontosan definiált kritériumokat figyelnek, így biztosított a megfelelő ár-érték arány. A szakértői értékbecslés eredményeként a berendezések ára azok állapotát és a piaci realitásokat tükrözi.

 

 Forrás: Surplex

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web