2024. március 29., péntek

UJ HONLAP BANNER 250 100

ABB karosanyag kibocsatas menedzsment-webEurópában két újonnan épült, hulladékból energiát előállító üzem alkalmazza az ABB technológiáját a hulladék hatékony kezelésére és energia előállítására. A világ élvonalába tartozó automatizálási és energetikai termékeket szállító ABB csoport megbízást kapott a svájci központú Hitachi Zosen Inova-tól, a hulladékból energiát termelő üzemek tervezésére, beszerzésére és építésére szakosodott cégtől. A megbízás alapján az ABB komplett villamos és vezérlési megoldást szállít az Angliában létesülő Severnside Energy Recovery Centre-hez és a lengyelországi Poznanban épülő, hulladékból energiát előállító üzemhez.

A hulladék energetikai hasznosítására épülő iparág növekvő piac, melynek célja, hogy a háztartási és a kereskedelmi hulladékból áramot és hőt nyerjen ki. A növekvő számú népesség és gyorsuló városiasodás nyomán a termelődő hulladék mennyisége nő, és ezzel párhuzamosan egyre szűkül a hulladék elhelyezés lehetősége. Az 1990 és 2010 közötti időszakban bolygónkon a kommunális szilárd hulladék mennyisége 700 millióról 1,3 milliárd tonnára nőtt, és előreláthatólag 2025-re eléri a 2,2 milliárd tonnát. A hulladékalapú energia-előállítási folyamat segítségével 1 tonna kommunális szilárd hulladékból akár 800 kilowattóra villamos energia is előállítható.

"Örömmel támogatjuk a hulladék hasznosításával energiát termelő projekteket, amelyek segítségével csökken a környezetterhelés, és amelyek összhangban állnak az ABB-nek» egy jobb világ« megteremtését célzó törekvésével"- mondta Claudio Facchin, az ABB energetikai rendszerek üzletágának a vezetője. "Technológiai kínálatunk és az adott területen meglévő szaktudásunk jó alapot teremt számunkra, hogy elősegítsük az ilyen projektek létrejöttét a tervezéstől a projekt-kivitelezésen át az életcikluson átívelő műszaki támogatásig."

"Örömünkre szolgál, hogy a projektek megvalósításához az ABB-re esett a választás, mivel a vállalat azonos értékeket vall, mint mi, azaz fenntartható megoldásokkal kívánja szolgálni a környezetvédelem ügyét"- mondta Franz-Josef Mengede, a Hitachi Zosen Inova vezérigazgatója.

Az ABB Symphony® Plus platformra alapozott, teljesen integrált vezérlési rendszere lehetővé teszi a mindenkori legbiztonságosabb és leghatékonyabb üzemeltetést biztosító hulladékégetési feltételek gyors korrekciókkal történő beállítását. Ez a folyamat jelentősen csökkenti a veszteség mennyiségét, valamint a füstgázok okozta szennyezést és veszélyeket. Az ABB előszerelt, gyárilag bevizsgált modulokat fog szállítani, melyek elemei megfelelnek a legszigorúbb megbízhatósági és rendelkezésre állási követelményeknek, felgyorsítják a szállítást és megkönnyítik a telepítést.

A hulladékgazdálkodásért felelős West London Waste Authority azért döntött a Severnside-i üzem megépítése mellett, mert a jövőben szeretné visszaszorítani a hulladék tárolókban (depóniákban) való elhelyezését. A poznani projekt a lengyel városoknak azon távlati célkitűzéséhez illeszkedik, hogy megfeleljenek a hulladék-elhelyezésre vonatkozó nemzeti és európai előírásoknak.

A Severnside-i üzem évente 400 000 tonna kommunális szilárd hulladékot fog kezelni, és 37 MW beépített teljesítményével 50 000 brit háztartás energiaigényét képes majd fedezni. A poznani üzem 18 MW beépített teljesítménnyel rendelkezik és 210 000 tonna olyan hulladékból állít majd elő villamos energiát, amely különben hulladéktárolásra kialakított munkaterületen kerülne elhelyezésre. A két üzem várhatóan 2016-ban kezd el üzemelni.

Az ABB világszerte már több száz hulladékból energiát termelő üzemhez szállított villamos és energetikai megoldásokat. Ezek a megoldások a világvárosok – így pl. Berlin, London, Bécs és Szingapúr –, és a kis- és közepes méretű városok számára is lehetővé teszik, hogy hatékonyan és költségtakarékosan állíthassanak elő energiát hulladékból.

 

További információ: www.abb.hu

 

Forrás: Momentum Communications

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web