2024. március 28., csütörtök

UJ HONLAP BANNER 250 100

elmenygyar -epul-webEgy hétig éjjel-nappal, három műszakban gyártja az élményeket az idei Sziget Fesztiválon a PLEASURE_FACTORY. A Nagyréten a színes konténerekből álló üzemben a látogatók megküzdhetnek az elemekkel a szélcsatornában, turkálhatnak a hangraktárban, játszhatnak az ipari orgonán vagy éppen betonból önthetnek ékszereket. Az S'39 Hybrid Design Manufacture installációja napközben felnőtt 1:1-es építőjáték és edzőterem az érzékeknek, este pedig menő buliközpont dj-kel.

Nehézipari gyártósorra emlékeztető építmény várja a vendégeket augusztus 10. és 17. között az idei Sziget Fesztiválon. A Nagyréten áll a PLEASURE_FACTORY, amely külső jegyeivel és működésével is egy valódi üzemre emlékeztet. Az egymáshoz csatlakoztatott, színesre festett konténerekben különböző ipari szerkezetek, nyomócsövek, tartályok kaptak helyet, és az üzem egy hétig napi 24 órában, három műszakban gyártja az élményeket. Az S'39 Hybrid Design Manufacture installációja a Sziget Art of Freedom pályázatának egyik nyertese. A PLEASURE_FACTORY a fesztiválozás életérzésének vidám gépezete és sűrített makettje. Beszippant, bekebelez, megrág, aztán nevetve kiköp.

A PLEASURE_FACTORY egyes részei a különböző érzékekre hatnak. Az első konténer a zsúfolt fesztiválélményt imitálja. A látogatóknak szivacstenger-erdőn és tengernyi színes szivacslabdán kell átverekedniük magukat, mintha a Nagyszínpad előtt állnának. Egy kaleidoszkópra emlékeztető kristályszerkezetben nyugalomra talál az ember, míg egy hatalmas csőben éppen ellenkezőleg: egy ipari ventilátorral szélcsatornát alakítanak ki, ahol az ember egész teste lobogni kezd. A következő konténer a tapintást és a hallást élesíti fel: a hangraktárban mindenféle felületek és tárgyak között lehet lépkedni, turkálni, aztán az ipari orgonán zenét is lehet komponálni. A kísérleti zeneszerzők szabályozhatják a hangerőt, és bármikor megállíthatják vagy újraindíthatják a hangorgonát. Az installációval a Szigetre költözött a Csendautomata is, amely a 2010-es PLACCC Fesztiválon mutatkozott be. A hangszigetelt kapszulában a látogató megtapasztalhatja a tökéletes csend élményét a hangos fesztiválforgatagban.

A PLEASURE_FACTORY konténerei között létrákon, lépcsőkön, állványokon lehet fel-le mászkálni, és kényelmes babzsák foteleken lehet üldögélni. Az élménygyár napi 24 órában, három műszakban működik. A korán kelőket reggelente jógával várják az üzem területén. Napközben a BETON kurzus önkéntesei segítségével a fesztiválozók betonból önthetnek maguknak ékszert vagy kulcstartót, és beszélgethetnek a bárpultnál vagy a nyugizónában. Az installáció esténként buliközponttá alakul át, hiszen az élménygyár szervízudvara színes fényekben úszik, és dj-k veszik át az irányítást. A PLEASURE_FACTORY olyan, mint egy nagy játszóház felnőtteknek, ahol a látogatók a Sziget Art of Freedom szellemiségében megtapasztalhatják a szabadság, a felfedezés és a játék intenzív élményét.

A PLEASURE_FACTORY ötletgazdája, kivitelezője és szervezője az S'39 Hybrid Design Manufacture (korábbi nevén a Szövetség'39 Művészeti Bázis), amely elsősorban komplex művészeti tervezéssel foglalkozik. Nevéhez fűződik egyebek mellett a Budapesti Gettó Emlékfala a Dohány utcában, valamint a CALTROPe nevű élő gátrendszer ötlete, amellyel a budapesti tervezők 2013-ban elnyerték a francia Jacques Rougerie Alapítvány innovációs építészeti versenyének fődíját, 2014-ben pedig a Magyar Formatervezési Díjat. Ugyancsak az S'39 szervezi immár öt éve a BETON kurzust, amelyen több felsőoktatási intézmény diákjai terveznek és készítenek utcabútorokat, ékszereket és köztéri beavatkozásokat.

 

A programok ingyenesek.

 

A PLEASURE_FACTORY támogatói: Doka, MC-Bau, FISCHER, Rákosy Glass Kft, CRH (Holcim), Frissbeton, Mapei, Meva, Tubosider, Lafarge, Bosch, Dejmark (Tikkurila), Mekkora-Print Kft, Crossfit B'Bros, FKSE, RIMI Monitoring

 

További információ: https://www.facebook.com/events/294181127372657/

 

 Forrás: Pleasure Factory

 

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web