2024. április 20., szombat

UJ HONLAP BANNER 250 100

BETON-78-webA víz után a világ második leggyakrabban használt anyaga a beton. A fesztivált az építőanyagban rejlő lehetőségek bemutatására az iparág meghatározó hazai szereplőit összefogó szakmai szövetségek hagyományteremtő céllal hozták létre. A szakmabelieknek, diákoknak, tervezőknek, kivitelezőknek, forgalmazóknak és érdeklődőknek egyaránt érdekes eseményre 2015. szeptember 30-án került sor a budapesti Bakelit Multi Art Centerben.

A beton.hu, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) és tagvállalataiknak támogatásával, hagyományteremtő céllal Beton Fesztivált rendezett.

BETON-98-webA Fesztivál célja volt, hogy eloszlassa a betonnal szembeni előítéleteket, tévhiteket, és bemutassa a beton széleskörű felhasználási módjait, az anyag sokszínűségét és a benne rejlő lehetőségeket. A Beton Fesztiválon a betonépítészet és a betonszakma mai helyzetéről, a legfrissebb trendekről és technológiákról igényes szakmai előadások keretében tájékozódhattak a szakmabeliek és mindazok, akik érdeklődnek az építészet vagy a betondizájn iránt. A plenáris konferencia keretében többek között szó esett a beton kreatív felhasználási lehetőségeiről, a látványbeton tervezésről és a betonalapanyag gyártás legfontosabb műszaki előrelépéseiről.

BETON-158-webUgyanakkor a Fesztivál alatt nemcsak elméletben, hanem kreatív workshopokon keresztül, a gyakorlatban történő hasznosítást első kézből megtapasztalva ismerkedhettek a betonnal a résztvevők. Megérinthették, kipróbálhatták és alkothattak ezzel a változatos anyaggal.

Mindemellett betonművészeti kiállítással is várták az érdeklődőket, betekintést engedve ezzel az építészet, a betondizájn, a beton divat- és használati tárgyak világába egyaránt.

BETON-86-webA Beton Fesztivál keretében díjazták az idén első alkalommal kiírt „Minden építés alapja 2015" tervezői pályázat legjobb munkáit, illetve a konferencia idejére szervezett „Művészet a betonban" kiállítás kiemelkedő alkotásait is.

 

 

 

Forrás: MABESZ/CeMBETON

Eseménynaptár

április 2024
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web